uhićen

Haker s Kosova ISIL-u proslijedio podatke o američkim vojnim dužnosnicima

Foto: ilustracija
Haker s Kosova ISIL-u proslijedio podatke o američkim vojnim dužnosnicima
16.10.2015.
u 07:36
Malezijske vlasti uhitile su ga temeljem potjernice koju su raspisale Sjedinjene Države
Pogledaj originalni članak

Poznati haker s Kosova, a koji živi u Maleziji, "pročešljao je podatke više od sto tisuća Amerikanaca, podatke od oko tisuću američkih saveznih zaposlenika i osoba zaposlenih u američkoj vojsci, navodno je proslijedio ISIL-u. 

Malezijske vlasti uhitile su ga temeljem potjernice koju su raspisale Sjedinjene Države u kojoj stoji da je haker Ardit Ferizi provalio u sustav jedne američke kompanije i ukrao povjerljive podatke o više od tisuću članova vojske i federalnih zaposlenika SAD-a. Ti podaci sadržavaju lozinke, e-mail i druge podatke povjerljive prirode,  piše Business Insider. 

– Ovo uhićenje demonstrira našu odlučnost da se suočimo i poremetimo planove ISIL-a kojima oni ugrožavaju Amerikance, u kojoj god formi se oni pojavili – rekao je John Carlin, pomoćnik državnog odvjetnika.

>>Iračka vojska pogodila konvoj u kojem se nalazio vođa ISIL-a Abu Bakr al-Baghdadi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar nekakav
nekakav
08:55 16.10.2015.

pa što nisu bombardirali kosovo onda, kad im već odonud prijete tolke opasnosti? ova američka nacionalna sigurnost je već prevršila svaku mjeru i razum. nagomilali su mnoštvo službi, koje sad u ovim sposobnim ljudima vide opasnost. naravno, jasno je da sigurnost podataka nikad nije bila nešto.