ovčar iz Gunje

Hasib Voloder od nepoznatog dobročinitelja dobio 25 ovaca

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hasib Voloder
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hasib Voloder
12.07.2014.
u 09:27
Njegova kuća je jedna od onih u Gunji, čiji se samo dio krova vidio iznad vode.
Pogledaj originalni članak

Hasib Voloder iz Gunje, branitelj i ovčar, spoznao je da uvijek negdje ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći onima u nesreći kada je dobio obavijest od udruge Krik Napretka iz Donjih Andrijevaca da su pronašli donatora koji će mu darovati 25 ovaca jer ga je potresla Hasibova priča koju je vidio na nekom portalu i gdje je govorio kako mu je u poplavi uništena kuća i uginulo stado od 130 ovaca.

Hasibovoj obitelji su ovce značile život jer, kao muslimani, ne jedu svinjetinu. Nitko nije bio sretniji od Hasiba kada je jučer kamion dovezao doniranih 25 ovaca. Stalno je hodao uz njih jer, kaže, zaželio se da ih pomiluje po krznu.

- Već dugo se bavim ovcama i njima sam sedmero djece odškolovao. Zahvalan sam do neba gospodinu koji je donirao ovce jer je nama danas počeo novi život. Mi smo valjda zadnji izašli iz Gunje, kada je voda preplavila sve kuće i tada smo morali otići. Kako se razina vode podizala, pod njim smo podmetali bale slame i sijena da bi bili na višem i to je tako trajalo nekoliko dana, ali nismo mogli protiv vode. Sve su se podavile, a s njima i dva psa. Ostao je samo bijeli pulin Miki i sada juri za ovcama jer se zaželio društva. On je tu sam dok smo mi smješteni u hostelu u Borovo Naselju, a sada ćemo biti bliže ovcama jer sam od Općine dobio kamp-prikolicu. To je, uz onih 200 kuna na početku, jedina pomoć koju sam dobio i sada očekujemo onih obećanih 4 000 kuna. Uredio sam za njih ograđeni tor i tu će boraviti jer ovce inače preko ljeta budu na otvorenom. Sada ima zelene trave, ali ne znam što ću poslije jer i hrana je u poplavi uništena, a novca za kupnju nemam pa se nadam da će netko poslati pomoć u hrani za ovce - kaže Hasib Voloder pokazujući kuću koja je označena kao opasna po život, ali još ne zna hoće li biti za rušenje ili obnovu.

Njegova kuća je jedna od onih u Gunji, čiji se samo dio krova vidio iznad vode. Kristijan Šimičić, predsjednik udruge Krik Napretka, kaže kako se Udruga uključila u pomaganje odmah kada su čuli da je bujica probila nasip kod Rajeva Sela.

- Čuli smo za priču o Hasibu i odlučili mu pomoći. Pronašli smo gospodina koji je također čuo za ovu priču pa je odlučio donirati 11 000 kuna za kupnju ovaca. Zamolio je za anonimnost ali je rekao da je, kao kršćanin osjetio potrebu pomoći bratu u nevolji. Sve ovce koje smo kupili, a takve smo i tražili, nose po janje pa će se Hasibovo stado vrlo brzo povećati - kaže Šimičić i podsjeća kako su u poplavljenu županjsku i bosansku Posavinu do sada dopremili 20-tak kamiona razne robe.

>> Crveni križ uplatio novac za Račinovce, Posavske Podgajce i dio Gunje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.