Napao Šišljagića

HDSSB o Hajdukoviću: Bez natječaja postao direktor tvrtke

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
HDSSB o Hajdukoviću: Bez natječaja postao direktor tvrtke
18.02.2013.
u 18:50
Hajduković je prozvao sina Branimira Glavaša, Filipa, na što su mu iz HDSSB-a odgovorili spominjanjem “poduzetničkih aktivnosti” njegova brata Borisa.
Pogledaj originalni članak

OSIJEK – Nakon što je saborski zastupnik i čelnik osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković ponovno prozvao HDSSB-ova župana Vladimira Šišljagića i njegovu stranku za zapošljavanje “svojih ljudi”, brzo je stigao odgovor.

– Domagoj Hajduković na mjesto je direktora Osječkog sajma došao bez raspisanog natječaja u svibnju 2008., za vrijeme neprincipijelne koalicije HSP-a, SDP-a i HDZ-a. Tada ste iz Sanader-Borzan-Đapićeva “crnog šešira” izvučeni poput “mačka u vreći” i postavljeni na rukovodeće radno mjesto kojem niste dorasli – prozvali su HDSSB-ovci Hajdukovića u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Karlo Šatvar.

Na računu tvrtke u trenutku preuzimanja, tvrde, bilo je 128.000 kuna.

– Svojim ste rukovođenjem u godini prije vaše smjene, 2009., gradsku tvrtku gurnuli u gubitak od 54.415 kuna. Dolaskom HDSSB-a na vlast, tvrtku ste gurnuli u dubiozu, prije nego što vas je HDSSB kao nesposobnog direktora razriješio u siječnju 2010. – navodi Šatvar.

Hajduković je danas prozvao i sina Branimira Glavaša, Filipa, koji je na čelu Savjeta mladih Grada Osijeka, “kao još jedan dokaz da braća, sinovi, rođaci obnašaju dužnosti”.

Iz HDSSB-a su mu odgovorili spominjanjem “gospodarskih aktivnosti” njegova brata Borisa.

– Prije čitanja lekcije drugima, neka očisti smeće pred svojim vratima – poručuju iz HDSSB-a.

Boris Hajduković bio je, navode, član Uprave Istine d.d., s ovlastima direktora tvrtke registrirane za novinske djelatnosti od 1991. Predsjednik NO bio je tadašnji dogradonačelnik, HSLS-ov Zlatko Benašić. Tvrtka je bila u stopostotnom vlasništvu Grada, osnovana preko Poduzetničkog inkubatora Bios.

– Boris Hajduković svojim je neracionalnim upravljanjem i rasipničkim trošenjem proračunskih sredstava stvorio enorman gubitak veći od četiri milijuna kuna proračunskog novca građana Osijeka – tvrdi Šatvar. Nikada nije, dodao je, vođen nikakav istražni ili sudski postupak.

– SDP-ovska koalicijska vlast, kao i politički instrumentaliziran MUP i DORH, jednostavno su te stvari sakrili i dotjerali do zastare – ustvrdio je Šatvar.

>>Hajduković: Neka se odluče jesam li "balavac" ili "skojevac"!

 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SE
sestrićna
19:25 18.02.2013.

rugala se sova sjenici..još jednom se pokazalo da su svi naši političari isti ili jako slični..nebitno iz koje stranke dolazili--

OB
-obrisani-
19:57 18.02.2013.

HDSSB je hrvatska domoljubna zdrava stranka za razliku od zlocinacko cetnicko-partizanskog SDP !!

TI
tinamar
07:35 19.02.2013.

Mladi i neiskusni! Balavac ili skojevac!Glasnogovornik HDSSB-a dobro Vas je savjetovao -počistite prvo pred svojim vratima koja nisu nimalo čista!