Nova većina

HDZ gubi vlast, SDSS napustio koaliciju i približava se SDP-u

HDZ gubi vlast, SDSS napustio koaliciju i približava se SDP-u
09.04.2010.
u 17:12
Ako postoje dobre namjere, SDP je otvoren za razgovore. Nećemo skrivati bilo kakvu suradnju, tvrdi vukovarski gradonačelnik, esdepeovac Željko Sabo.
Pogledaj originalni članak

Izvršni odbor vukovarskog SDSS-a donio je odluku o raskidu Sporazuma o političkoj suradnji sa HDZ-om.

– HDZ je sam kriv za raskid jer su na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća pokušali izmijeniti Statut grada Vukovara, iako su ga zajedno sa SDSS-om i vijećnicima HSP-a dr. Ante Starčevića izglasovali lani u srpnju. I tada su svi znali što taj Statut znači i donosi tako da je ovaj pokušaj njegove promjene nama bila jasna poruka jer su nam se željela ograničiti neka od prava – poručio je Dejan Drakulić, čelnik vukovarskog SDSS-a i dogradonačelnik Vukovara.

Drakulić najavljuje da je SDSS spreman razgovarati s ostalim političkim strankama o mogućoj suradnji te da ne isključuje i mogućnost dogovora sa SDP-om koji bi na taj način preuzeo i većinu u Gradskom vijeću koju je do sada čvrsto kontrolirao HDZ.

– Uvijek ćemo, djelovali samostalno ili s nekim u suradnji, tražiti načine da zaštitimo standard i interese građana jer smo ovdje prije svega radi dobrobiti grada i njegovih stanovnika – rekao je Drakulić.

Predsjednik HDZ-a Petar Mlinarić rekao je samo kratko da je SDSS izašao iz okvira tehničke suradnje te da ta suradnja ubuduće možda neće biti tehnička, ali i da će ona ipak postojati, dok gradonačelnik Vukovara Željko Sabo najavljuje da je SDP otvoren za razgovore.

– Ništa nije isključeno i, ako postoje dobre namjere, SDP je otvoren za razgovore. Sigurno je da SDP nikada neće skrivati bilo kakvu suradnju ili koaliciju. Kod nas je uvijek sve jasno i glasno. Ja sam gradonačelnik svih Vukovaraca i smatram da smo suviše siromašni da se dijelimo – kaže Sabo.

U Gradskom vijeću Vukovara SDP ima 13 vijećnika koliko ima i koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčević, dok tri ruke SDSS-a odlučuju tko će imati većinu i kontrolirati Vijeće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JI
jimbeam
20:55 12.04.2010.

HSP nije stranka nego satelit ADZ-ja, a zanimljivo je da Srbi ne valjaju kad hoće surađivati s SDP-om,a kad ADZ napravi s njima koaliciju onda su super! Otvorite oči bijednici,jer ćete uz ADZ još godinama ostati slijepo crijevo Hrvatske kao što ste sada!

AM
amater23
01:29 15.04.2010.

Ma ljudi neka kinta je u igri... zato se oni tamo komesaju.... slabo para ove godine pa se malo zaigrali

OB
-obrisani-
22:05 09.04.2010.

Posvađale se frakcije iste stranke – ORJUNE.