Poruka iz Osijeka

HDZ: Iza nas je 'Kukuriku godina lutanja i demagogije'

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
HDZ: Iza nas je 'Kukuriku godina lutanja i demagogije'
04.12.2012.
u 09:45
Soldo: Vlada je ostvarila dijalog s građanima putem biroa, a s gospodarstvom preko Porezne uprave
Pogledaj originalni članak

 

OSIJEK – Jedino što možemo zaključiti jest da je Vlada ostvarila dijalog s građanima putem Zavoda za zapošljavanje, a s gospodarstvom putem Porezne uprave. Državu je preuzela s brojem nezaposlenih od 315.000, a danas imamo više od 347.000 nezaposlenih, što je 32.000 više – stoji u priopćenju HDZ-a, a kojeg potpisuje Goran Soldo, tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo.

Osvrt je to najveće oporbene stranke na godinu dana vlasti Kukuriku koalicije. – Sve to je očito rezultat realizacije Plana 21 – velikih investicijskih ciklusa, bojanja fasada, ulaganja javnih poduzeća, velikih stranih investitora, investicija u energetiku... i brojnih drugih floskula kojima su godinu dana obmanjivali građane! – piše nadalje. Recept je, nastavljaju, "očito jednostavan: neznanje + nesposobnost + nekompetentnost + porezna agresija = kontinuirani pad BDP-a."

– Stoga ni najnoviji treći uzastopni pad BDP-a u trećem kvartalu ove godine od 1,9% ni za koga u ovoj državi nije iznenađenje jer je taj loš rezultat prije svega posljedica pogrešnog smjera ekonomske politike koji je Vlada vodila. Politika povećanja poreza, PDV-a i trošarine, cestarina, struje, plina, grijanja i hrane, uz niži dohodak građana nije politika koja će zemlju izvući iz krize – smatraju u HDZ-u.

Kukuriku kolacija, navode, preuzela je vođenje države s rastom BDP-a.

– A nakon godinu dana lutanja i demagogije, bojim se da ćemo ovakvim načinom vođenja gospodarske politike u budućem razdoblju imati još veći pad BDP-a i životnog standarda, uz daljnji rast nezaposlenosti i porezne agresije predvođene novim porezom na nekretnine – ističe Soldo. Dugo najavljivane strane investicije, zaključuje, jednostavno su nestale i iznose svega 25% onih iz 2011. Riječ je, kaže, o smanjenju sa 600 milijuna u 2011. na samo 150 milijuna eura u 2012. godini.

>>'Kukuriku vlada nesposobnost kompenzira prepotencijom'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TR
trlepastuhovic
11:49 04.12.2012.

Šta se oni javljaju! Oni su bili gori od 4 jahača apokalipse. Kredit tzv. "socijaldemokratima" polako ističe!

Avatar DucMan
DucMan
10:50 04.12.2012.

HDZ: Iza nas je 'Kukuriku godina lutanja i demagogije' --------------------------------------------------------------------- Možda. Zapravo ne možda nego vjerojatno. Ali... Ali ono što je još važnije i bolje je to da je iza nas i 17 godina HDZ-ove pljačke, uništavanja, obezvređivanja i uništavanja ovve naše Hrvatske. A naš narod kaže - Što jedna budala zabrlja, sto pametnih teško popravi. Vi HDZ-ovci ste stvorili ovakvo stanje u državi, i pametni ljudi to nikada neće zaboraviti i nećete uspjeti prebaciti krivnju na nekog drugog. Istina je da kukurikavci lutaju i ne snalaze se, ali niste iza sebe ostavili stanje u kojem bi se i puno pametniji i bolji lako snašli. I zato HDZ-ovci... Psssst.

HR
hrza
10:58 04.12.2012.

Nisi u pravu. Ova vlast radi fenomenalno samo što mi svi to nismo u stanju vidit.Potezi koje oni vuku daće rezultate za 20 do 30 godina.