Previše govorio

HDZ izbacio iz članstva jednog od utemeljitelja stranke Antu Dolića

Foto: Ivana Ivanović/VLM/PIXSELL
HDZ izbacio iz članstva jednog od utemeljitelja stranke Antu Dolića
13.05.2011.
u 17:24
U njegovu mandatu na čelu Solina taj mali gradić postao je pravo mediteransko središte
Pogledaj originalni članak

Povjerenstvo HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju imenovano neki dan nakon raspuštanja Županijskog odbora, kako neslužbeno doznajemo, izbacilo je iz stranke Antu Dolića, jednog od utemeljitelja stranke.

U njegovu mandatu na čelu Solina taj mali gradić postao je pravo mediteransko središte. Dolić je u dva mandata bio i predsjednik ŽO-a HDZ-a kad je tajnik tog odbora bio Marko Bekavac, bivši načelnik PU Splitsko-dalmatinske.

Dolić je bio i član uprave Hajduka.

Kako javljaju izvori bliski HDZ-u, Dolić je iz stranke izbačen zbog intervjua danog Slobodnoj Dalmaciji u kojem je, uz ostalo, kazao da HDZ-om i dalje upravljaju Sanaderovi ljudi, samo što su drugačije pozicionirani.

– Nisam dobio ništa službeno, ali su mi javili da su me sinoć izbacili iz stranke. Osnivao sam HDZ 1989., dočekivao Tuđmana u zračnoj luci, organizirao ogranke, budio nacionalnu svijest. 1998. dao sam ostavku na mjesto predsjednika ŽO-a, godinu dana kasnije i na mjesto saborskog zastupnika. Povukao sam se iz politike, vidio sam da ne ide dobro – kazao je ekskluzivno za Večernji list Ante Dolić. Dodao je kako se nakon Sanaderova odlaska nije dogodila katarza ni stvorilo ozračje da se analiziraju greške i propusti.

– Hrvatska je upala u financijsko dužničko, odnosno kolonijalno ropstvo – zaključio je Dalić.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar puky
puky
22:04 13.05.2011.

... nije \"izbačen\" već izmetnut iz HDZ-a ... nije ni prvi tzv. utemeljitelj a neće biti ni zadnji već će bez iznimke svi biti izmetnuti koji se pokušaju iznad stranke izdići ... a ovaj sigurno nije izbačen jer se tobož protivio nekim snaderovcima unutar HDZ-e već zato što je sljedbenik izmeta sanadera ... eto mu sada - kuda sanader tud i on ... u izmete ... strava ...

Avatar DucMan
DucMan
22:11 13.05.2011.

Ondqa bi 90% \"istaknutih\" HDZ-ovaca trebalo izbaciti jer čim zinu ili slažu ili izvale glupost. A tek kad im šefica prozbori engleski... Tako je kad pričaju, a kad šute opet ne valja jer onda kradu.

OB
-obrisani-
20:18 13.05.2011.

Da je general major živ,izbacili bi oni i njega :-)