NAKON PLJAČKE

HDZ: Policija nam je u komi, to sad svi vide

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Bivši i aktualni šef – Ostojić (lijevo) i Orepić (u sredini). Dominić pokraj njega
06.04.2016.
u 10:00
Valjda je svima sad jasnije zašto je Karamarko tražio brze i temeljite promjene u policiji, rekao nam je izvor iz vrha HDZ-a
Pogledaj originalni članak

Nezapamćena pljačka u sjedištu zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj ulici, nakon svih kritika koje je na račun aktualne policijske vrhuške iznio Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, svojevrsna je potvrda da u policijskom aparatu nije sve u najboljem redu.

Deprofesionalizacija

Vijest da je policiji ispred nosa ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura zaista je kategorija satiričnog News Bara, a ne dnevne vijesti. Izvori bliski Tomislavu Karamarku, u povodu pljačke policijskog sjedišta, kažu kako je policija u komatoznom stanju i “da sve ono što je bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić napravio na deprofesionalizaciji policije aktualni ministar Vlaho Orepić je nastavljao”.

– Kada bi se nastavilo štititi kadrove Zorana Milanovića, policija bi bila uništena. U tome ne pomaže ni izbor novog ravnatelja SOA-e Daniela Markića, kao ni ministar Orepić. Štoviše, njih su dvojica dobitna kombinacija za dodatne probleme u sigurnosno-obavještajnom aparatu – kritizirao je naš izvor iz HDZ-ova dijela Vlade. Poznato je da je Tomislav Karamarko s pozicije potpredsjednika Vlade za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost gotovo dva mjeseca inzistirao na smjenama u policiji, posebice vrha policije, tvrdeći da su visokopozicionirani ljudi u policiji radili u službi SDP-a i zlorabili policijski aparat. Tome se bio suprotstavio ministar Vlaho Orepić uz tezu da je on kao ministar odgovoran za policijski aparat i da će se smjene i imenovanja provoditi po propisanoj proceduri, a ne po političkim nalozima. Ipak, ostavke (smjene) nakon nezabilježene pljačke sada nisu mogle izostati.

– Sada je valjda svima jasnije zašto je Karamarko inzistirao na brzim i temeljitim promjenama u policiji. Predugo je radio u tom sustavu i poznaje ljude koji tamo rade i njihov mentalni sklop – rekao nam je naš izvor blizak Karamarku.

Zanemareni apeli

Karamarkove apele za smjenama u policiji, osim Orepića, zanemarili su bili i Božo Petrov, Mostov potpredsjednik Vlade, ali i premijer Orešković, prepustivši odluke o kadroviranju u policiji resornom ministru Orepiću. Izvori bliski Karamarku pak kažu da, uz dužno poštovanje, Božo Petrov i premijer Orešković ipak ne poznaju policijski i obavještajni sustav jer jednostavno u tim sustavima nikada nisu radili. Tomislav Karamarko dočekao je promjene u policiji nakon što je opljačkano sjedište policije u Heinzelovoj, što nije moglo proći bez sankcija.  

>> Krađa u MUP-u: Dominić, Burušić, Žugel i Jurenec odstupili, Dolački udaljen

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 128

Avatar krkan_vulgaris
krkan_vulgaris
10:13 06.04.2016.

Kao i u braku, kad nema dogovora - nema ni poteza koji vuku naprijed, a prljavo rublje se rasprostire na uvid susjedima. Može se agonija rastezati, razvod ili mirenje.

TO
Torcidas
10:25 06.04.2016.

Lik nikada nije radio u policiji i ministar koji provodi samovolju mora odmah otići.

DU
Deleted user
10:20 06.04.2016.

Ma možete pisati što hoćete ali taj Orepić nema pojma i još uz to štiti SDP-ov kadar. Najblesavije je za ovu sramotnu krađu optuživati Karamarka i HDZ pored "vrlih" Orepića i njegovih nesposobnih SDP-ovih uzdanica u MUP-u kojima se krađa "dogodila". Pa jednostavno je: oni su nesposobni ili korumpirani!