paljba iz oporbe

HDZ prozvao Most i Selak Raspudić, ona im uzvratila: Dok Hrvatska gori, Plenković se češlja!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Selak Raspudić komentirala je u Saboru potragu za novim ministrom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Selak Raspudić komentirala je u Saboru potragu za novim ministrom
Autori Vecernji.hr, Hina
03.03.2022.
u 19:23
HDZ je odgovorio na Mostovo prozivanje Vlade da se 'koristi Ukrajinom za prikrivanje nerješavanja domaćih problema', poručivši da su Mostovci destruktivci koji se bave sami sobom, te su nabrojili što je Vlada napravila - od sanacije Sberbanka do izgradnje LNG terminala.
Pogledaj originalni članak

Sabor je danas raspravljao o dopunama Zakona o sustavu civilne zaštite predlagača Marijana Pavličeka (HS), a 'mostovka' Marija Selak Raspudić kazala je u raspravi kako HDZ želi uspostavu trajnog izvanrednog stanja da se spriječi istraživanje kriminala i omogući nastavak pljačke. Upitala je i kada se ukida postojeći Stožer, hoće li biti ustrojen novi i nastaviti izvanredno stanje te što nam donosi 'stožerokracija'?

"Treba ograničiti stožere i vratiti nadzor i kontrolu nad njima", poručila je Selak Raspudić podsjetivši kako je i Ustavni sud potvrdio da Stožer nije donosio odluke na transparentan način.

Na pragu smo nove krize zbog rata u Ukrajini i eto nas ponovno u izvanrednoj situaciji i roba za robne zalihe će se opet nabavljati bez javnog natječaja. Nitko nije nadležan, nema odgovornosti za robne zalihe, upozorila je.

HDZ je odgovorio na Mostovo prozivanje Vlade da se 'koristi Ukrajinom za prikrivanje nerješavanja domaćih problema', poručivši da su Mostovci destruktivci koji se bave sami sobom, te su nabrojili što je Vlada napravila - od sanacije Sberbanka do izgradnje LNG terminala.

Saborski zastupnici Mosta ponovno su danas u Saboru 'pozvali Vladu' da ne koristi Ukrajinu kao 'smokvin list' za domaće probleme, nego da se tim problemima pozabavi i makne korumpirane političare.

U odgovoru HDZ je na svome Facebooku upitao - "vjeruje li itko da bi destruktivci iz MOST-a uspjeli sanirati Sberbank? Ili izgraditi LNG terminal kako bi osigurala dovoljne količine energenata? Ili donijeti paket mjera za zaštitu standarda naših građana, vrijedan gotovo 5 milijardi kuna?"

Iz HDZ-a su poručili da se "MOST-ovi mališani, kao uvijek, bave malim stvarima - sami sobom".

Dodaju kako Mostov "Grmoja oduvijek koristi teške riječi kao 'smokvin list' za vlastitu nesposobnost i infantilnost", te da "Europa gori, a gđa. Selak Raspudić se češlja. I vjeruje da je važna".

Uslijedio je odgovor Selak Raspudić na Facebooku:

"Jesam li ja to HDZ-u važna ili se HDZ voli baviti nevažnim stvarima?

Ne brine HDZ moja frizura, nego istina koju sam rekla hrvatskim građanima i koju su oni prepoznali. A ta je da HDZ-ov primarni cilj nije pomoći Ukrajini, nego želi iskoristiti tragičnu ukrajinsku situaciju kako bi nametnuo trajno izvanredno stanje, suspendirao Hrvatski sabor, mogućnost izbora i bilo koji drugi oblik demokratske kontrole, a sve s jednim ciljem - da njegovi kriminalci ne budu privedeni pravdi i da stvore uvjete za nastavak pljačke Hrvatske.

Dakle ne bavimo se mi sobom, nego smo i čak i u ovoj nezapamćenoj europskoj krizi zbog uhićenja vaših ministara primorani baviti se vama, odnosno ne bavimo se mi "malim stvarima" kako vi sugerirate, nego vašim krupnim kriminalom. A dok Hrvatska gori, Plenković se češlja!", napisala je. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

AN
ante7
19:27 03.03.2022.

Bravo Marija, manipulatori i spin doktori okreću medijsku pažnju od kriminala.

IL
ilustrator
19:52 03.03.2022.

s posebnim žarom se piJoniri iz adezea obrušavaju na most! mara, nino, nikola ih tamane kao mušice!

MK
MKinkognito60
15:36 05.03.2022.

U saboru pred gostom Ukrajinskim diplomatom ona kao trudnica je je poželjela neko zelno voće pa ga mora pojest, mora opet o domaćoj temi kao nema tu priliku kada su teme isključivo domaće. Zaista jadno, ima pravo kritizirati i prigovarati ali svr ima svoje vrijeme. Zato zaista Evropa gori a Selak se češlja.