Pao im mrak na oči

HEP tuži državu jer Čobanković nije platio 10.000 kn za struju

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
HEP tuži državu jer Čobanković nije platio 10.000 kn za struju
17.06.2010.
u 19:00
Tako je HEP bio pokrenuo ovršni postupak protiv RH jer Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, kojem je sada na čelu potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić, nije platilo račune za struju Elektri Križ.
Pogledaj originalni članak

Ne događa se samo građanima da se nađu na udaru ovrhe zbog neplaćenih računa za struju jer HEP ne štedi ni državu kada je u pitanju dug za struju.

Nakon opomene


Tako je HEP bio pokrenuo ovršni postupak protiv RH jer Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, kojem je sada na čelu potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić, nije platilo račune za struju Elektri Križ od studenog 2007. do srpnja 2008. Napomenimo da 2008. ministar regionalnog razvoja, šumarstva i gospodarstva nije bio Pankretić, nego Petar Čobanković. HEP je zatražio od države da plati 9960,44 kune, koliko su iznosili neplaćeni računi za struju Ministarstva regionalnog razvoja za devet mjeseci, od 11. studenog 2007. do 11. srpnja 2008.

Kako ni nakon opomene država nije podmirila dug, HEP je tražio da se dug podmiri ovrhom. Javni bilježnik u Čazmi lani početkom lipnja donio je rješenje o ovrsi, a država je sudu uputila prigovor na ovrhu. U prigovoru je isticala da je nastupila zastara za neplaćene račune i da je sporno Ministarstvo podmirilo dug. No, HEP je uzvratio da se zastara od godinu dana na neplaćene račune odnosi na kućanstva, a ne na struju koja se isporučuje za poduzetništvo i da je tada zastara tri godine. Zagrebački Općinski građanski sud je s obzirom na upućeni prigovor na ovrhu lani u listopadu stavio izvan snage rješenje o ovrsi te je spor zbog neplaćene struje nastavljen na sudu poput svake druge parnice.

Ma platili smo mi to...


Tužiteljstvo je kao zastupnik države na sudu isticalo da je dug podmiren, ali da im Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva nije dostavilo dokaze za to, pa su molili kraći rok za odgodu rasprave. No, sutkinja Violeta Veselić zaključila je raspravu i presudu će napisati u roku od mjesec dana. S obzirom na to da dokaza u spisu nema da je Ministarstvo podmirilo račune za struju, izvjesno je da će presudom biti naloženo državi, odnosno Ministarstvu, da struju plati. Takva je sudska praksa bila i u drugim sličnim parnicama.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

DU
Deleted user
13:02 18.06.2010.

ovaj čobanković izgleda kao čiko iz romana o zagoru

PI
Pippo9
19:49 17.06.2010.

Vjerojatno je bila neja greška u proceduri il je neki službenik pogriješio.Pa nije valjda da mislite da Čobanković ima veze s tim

14
14words
09:24 18.06.2010.

Nema se...