LOKALNI IZBORI Vesna Sabolić, nova predsjednica HNS-a, a Ž. Maštrović i R. Nezirović, dopredsjednici

HNS će na izbore u Zadarskoj županiji izići u koaliciji s SDP-om

01.12.2008.
u 15:14
Pogledaj originalni članak

ZADAR – HNS neće imati kandidata za gradonačelnika i načelnika, a na predstojeće lokalne izbore izaći ćemo u koaliciji s SDP-om. Koaliciju na županijskoj razini već smo ranije dogovorili, a očekuju nas još i pregovori o zajedničkom izlasku na izbore za grad Zadar.

O tome hoćemo li na predstojećim lokalnim izborima imati kandidate za dogradonačelnike i župane, također još treba pregovarati s našim koalcijiskim partnerom – ovo je na današnjoj konferenciji za novinare izjavila Vesna Sabolić, novoizabrana predsjednica zadarskog HNS-a.

Uz nju danas su se predstavili i novi dopredsjednici dr. Želimir Maštrović te profesor Robert Nezirović.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Željko Predovan, bivši predsjednik zadarskog ogranka, napustio je HNS. U novo vodstvo ponovno nije izabran i bivši predsjednik županijskog i regionalnog ogranka dr. Damir Mišlov.

Stoga će HNS-ovci u nove lokalne izbore u gotovo potpuno izmijenjenom sastavu, a nova predsjednica Vesna Sabolić pozvala je Zadrane na masovan ulazak u politiku, budući da su promjene, kako je rekla, moguće jedino uz sudjelovanje u politici.

– Okrenut ćemo se mladima, jer su danas najbitnija pitanja koja trebamo što prije riješiti pitanja njihova zaposlenja i egzistencije. Mi nismo samo stranka poduzetnika, mi snažno mislimo i o socijali. Želimo na zadarskom području provesti varaždinski primjer, odnosno tamošnje županije u kojoj zbog pametnih projekata gotovo i nema nezaposlenih, a i svaka škola ima dvoranu – rekla je danas predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić.

Kako doznajemo, SDP će HNS-u ponuditi drugo mjesto na koalcijskoj listi, odnosno jedno mjesto dogradonačelnika.

Pogledajte na vecernji.hr