Nijemi rat

HNS na saborske klube stavio natpis PROTIV, HDSSB ZA

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
HNS
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
HNS
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
hdssb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
HNS
Foto: Facebook
hns
Foto: Facebook
face
20.11.2013.
u 12:49
Dio HNS-ovaca na svojim je Facebook-profilima objasnio ovaj potez u Saboru
Pogledaj originalni članak

HNS-ovi zastupnici danas su na svoje saborske klupe postavili narančaste pločice na kojima piše PROTIV, a iznad toga je logo stranke. Ovo je još jedan način njihove borbe protiv referenduma o ustavnom definiranju braka kao zajednice žene i muškarca. Oni su, podsjetimo, od početka akcije građanske inicijative "U ime obitelji" upozoravali da definicija koju oni predlažu ugrožava ljudska prava te zadire u manjinska prava, zahtijevali su da se takvo referendumsko pitanje šalje Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti te se na taj način suprotstavili svojim koalicijskim partnerima SDP-u koji je bio protiv toga. Dio HNS-ovaca na kraju je glasao protiv raspisivanja referenduma koji će se održati 1. prosinca, a dio je ostao suzdržan.

Dio HNS-ovaca na svojim je Facebook-profilima objasnio ovaj potez u Saboru.

– Zašto smo protiv? Zato što svatko od nas na neki način pripada određenoj manjini? – piše na njihovim profilima.

Nešto poslije zastupnici HDSSB-a koji u sabornici sjede iznad HNS-ovaca na bijele papire napisali su "za" i te natpise izložili na svojim klupama.

>> Vinko Brešan: Oni "za" na referendumu gurnut će nas u grob

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

TA
tatatata
13:05 20.11.2013.

Nikada se nisam slagao sa politikom Vesne Pusić,Peđe Grbina,Pupovca ,Stazića i Jovanovića tako da mi nije teško odlučiti kako ću glasati !!!

Avatar mlijeko
mlijeko
13:31 20.11.2013.

Ma oni su uvijek protiv. Tako kažu da nisu ni primili onaj milijunčić iz HAC-a. Što se to onaj drznik Sapunar sjetio reći. Da je rekao ime neke druge stranke to bi bila glavna vijest. Baš me zanima vjerodostojnos DORH-a.

RE
retfala
13:08 20.11.2013.

toplo se nadam da će HNS-ovcima djeca ili unuci biti homoseksualci pa neka uživaju u takvoj obitelji kada to već vole...