Vrdoljak u Vukovaru

'HNS za razliku od HDZ-a brani nacionalne interese i nije korumpiran'

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
'HNS za razliku od HDZ-a brani nacionalne interese i nije korumpiran'
11.10.2014.
u 15:06
- Ako mađarski veleposlanik poznaje svaki detalj pregovora i svaki korak to znači da je mađarska politika vrlo utjecajna u vrhovima MOL-a - rekao je ministar Vrdoljak
Pogledaj originalni članak

-Zanimljivo je da izjava mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj Gabora Ivana dolazi svega par dana poslije slične izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Očigledno je kako im je bilo lakše pregovarati sa HDZ-om i da će im sutra biti lakše pregovarati sa HDZ-om te da je ovo priprema zajedničkog stava. Za razliku od HDZ-a mi ne prodajemo nacionalne interese nego ih branimo i nismo korumpirani, rekao je ministar gospodarstva u Vladi RH Ivan Vrdoljak tijekom današnje posjete Vukovaru komentirajući riječi Gabora iznesene u intervjuu Večernjem listu kako se hrvatski pregovarački tim tijekom pregovora sa MOL-om više rukovodi političkim interesima nego interesima INA-e.

Dodao je i kako riječi Gabora dokazuje koliko zapravo mađarska politika ima utjecaja u MOL-u. - Ako mađarski veleposlanik poznaje svaki detalj pregovora i svaki korak to znači da je mađarska politika vrlo utjecajna u vrhovima MOL-a. Ja imam informaciju da će nakon ovoga mandata kolega Gabor završiti u tijelima MOL-a. Moj osnovni alat u pregovorima su istina i interesi moje države dok su alati i oružja MOL-a laž i korupcija. Uvjeren sam da ćemo mi na kraju pobijediti, istaknuo je Vrdoljak. Ministar Vrdoljak, inače i dopredsjednik HNS-a, sudjelovao je na sastanku HNS-a Vukovarsko - srijemske županije gdje je istakao kako njegova stranka ide prema naprijed, da u najistočnijoj hrvatskoj županiji ima oko tisuću članova, a u cijeloj Slavoniji njih oko osam tisuća.

Kao primjer kvalitetnog rada posebno je istakao rad ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš i njene aktivnosti u obnovi područja županjske Posavine stradalih u svibanjskim poplavama. Rekao je i kako HNS ima tri župana, a da su dvije njihove županije među četiri najkonkurentnije županije u Hrvatskoj. - To su županije koje su smanjile nezaposlenost, privlače ulagače i gdje su svi, počevši od župana, preko gradonačelnika i agencija, angažirani oko investitora. Ista država, ista javna uprava i ista porezna opterećena. To nam je i dokaz da nije sve do rada Vlade i zakonodavstva nego da ima mnogo i do lokalne uprave, rekao je Vrdoljak.

>> SAD nudi posredovanje oko Ine, a Hrvatska šuti

>> Igor Sečin: Prodaja hrvatskog udjela u INI rizik je privatizacijskog procesa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 63

Avatar Idler 3
Idler 3
15:16 11.10.2014.

...a u cijeloj Slavoniji njih oko osam tisuća...kak i po kojem izbornom sustavu ovaj lik more uopće bit u Saboru il Vladi....i još nam prodavat svoju demagogiju s ministarske funkcije ???

GL
glory
15:19 11.10.2014.

Dobre šale nikada dosta! Pusićka zdušno brani Hrvatske ineterese?A o destecima uhljebljenih bez natjećaja, bez dana iskustva....to se kao ne zna. Mislili smo da nas gore od HDZa ne može snaći, ali smo se prevarili-nažalost. Sve je to ista ekipa. Narod nema oči pa neka nam je ovako!

Avatar guten_tag
guten_tag
15:37 11.10.2014.

kleptomanska strančica koja ima čak osuđenog gradonačelnika još nepravomoćno radi malverzacija gradskim novcem, pa špekulanta gradskim zemljištem kome sude pa poništavaju presudu pa ponovo sude , pa sramotne izjave u Saboru i lijepljenje etiketa ljudima, a V. Pusić je primjer kako se dijeli plijen i "zapošljavaju" podobni na izmišljena mjesta sve na državni račun. pa HNS-ov direktor koji je uplatio u propali investicijski fond novac državne tvrtke uhljeb hns-a. sve zahvaljujući trojanskom konju SDP-u koji ih je uvukao u vlast. INU treba prodati do kraja pa neka uhljebi i politički podobnici kod novog vlasnika vuku, ako im dopusti, 70 000 kn ili otpremninu kakvu je odvukao režimski direktor u iznosu 6,8 milijuna kn i usput utajio porez i prirez lažnim prebivalištem. moraš dobiti temperaturu kad čuješ ovakve izjave. a tek štetu koju je počinio ustupajući već gotove dokumente stranim komapanijama o nalazištima nafte u Jadranskom moru