pala optužnica

Hohnjec na vještačenju jer je iskaz dala pod utjecajem droge

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
Hohnjec na vještačenju jer je iskaz dala pod utjecajem droge
10.01.2013.
u 20:23
Supružnici Nikić – Hohnjec terete se da su Tei Drakulić (20) u svom stanu omogućili konzumaciju droge od koje je umrla
Pogledaj originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda nije potvrdilo optužnicu protiv starlete Matee Hohnjec (25) i njezina supruga Josipa Nikića (30), okrivljenih da su u svom unajmljenom stanu u Zagrebu omogućili studentici Tei Drakulić (20) da s njima konzumira opasnu sintetičku drogu MDMA od koje je lani u listopadu djevojka preminula.

Optužnica nije potvrđena jer su odvjetnici Matee Hohnjec tražili da se optužena psihijatrijski vještači s obzirom na to da je u trenutku davanja iskaza policiji i tužiteljstvu bila pod znatnim utjecajem droge. Želi se zapravo vještačenjem utvrditi je li u trenutku davanja iskaza optužena Matea Hohnjec bila raspravno sposobna, odnosno je li bila neubrojiva, što želi dokazati obrana. Nakon toga će optužno vijeće opet raspravljati o potvrđivanju optužnice. Supružnici Hohnjec – Nikić terete se da su 13. listopada u svoj unajmljeni stan u večernjim satima pozvali Teu Drakulić na proslavu rođendana na kojoj su svi konzumirali drogu. U jednom trenutku mladoj je studentici pozlilo, a onda je preminula. Tijekom istrage Josip Nikić branio se da je zapalio samo jedan džoint pa otišao spavati. Za njega tužiteljstvo traži pet godina zatvora jer je već osuđivan, a i dalje se nalazi u istražnom zatvoru.

Matea Hohnjec, kako je objavljeno, u istrazi je tvrdila da joj je suprug otišao spavati kad su ona i Tea Drakulić konzumirale drogu MDMA. Mladoj studentici nakon nekog vremena samo je klonula glava, a zatim je Matea probudila supruga. Za nju Općinsko državno odvjetništvo traži tri godine zatvora.

>> Tea se otrovala drogom MDMA, bračni par Nikić uzimao i kokain

>> Matea Hohnjec i suprug optuženi jer su Teu pozvali i dali joj drogu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BK
B Kosa
20:36 10.01.2013.

Konzumirali drogu jako pametno i korisno moze biti da im se uzme kao olaksavajuce nisu bili sebicni dali su i toj djevojki nisu je uzalud pozvali poslali su je u smrt

DU
Deleted user
20:47 10.01.2013.

Koji diletanti u državnom odvjetništvu...

HA
hakpa
21:09 10.01.2013.

A zbog čega ih kazneno goniti kad su drogu samo konzumirali. Nisu je prodavali. Baš je "super" ovaj novi zakon!!!