PRIVATIZACIJA

Hoteli se vraćaju PBZ-u?

09.10.2003.
u 00:00
Ostaje li Hvar zbog duga od 34 milijuna eura bez kvalitetne turističke ponude
Pogledaj originalni članak

Uprava Sunčanog Hvara nije dobila dopuštenje za pojedinačnu prodaju hotela kako bi tim novcem podmirila kredite koji stižu na nplatu početkom 2004. godine. Upravni odbor Fonda odgodio je odluku o tome za dva tjedna, no teško je očekivati da će i tada odobriti financijsku konsolidaciju hotela nakon afere koja je početkom ove godine umalo prijetila raspadu koalicije. Vlada je iz političkih razloga odbila ponudu slovenskih Termi iz Čateža, koje su htjele kupiti cijelu tvrtku, a sada je na putu da odlučuje o spasu hotela rasprodajom pojedinih objekata. Nastavak rada poduzeća moguć je i s pet od deset hotela. No, tada se otvara prostor za špekulacije, a hvarski bi turizam ostao bez lanca hotela i moguće kvalitetne turističke ponude. Ako HFP i Vlada zbog političkih razloga odbiju zahtjev Uprave Sunčanog Hvara, tvrtka će opet prijeći u ruke najvećeg vjerovnika, Privredne banke Zagreb, kojoj duguje oko 34 milijuna eura. Banka je do svoje sanacije bila većinski vlasnik hvarskih hotela, a potom su dionice prešle u ruke Agencije za sanaciju banaka i HFP-a. Takav scenarij nije nemoguć, to prije što bi Vlada izbjegla izravno odlučivati o pojedinačnoj prodaji i komadanju hotelskog poduzeća, a privatna banka to može učiniti ne tražeći dozvolu ni od koga. Sunčani Hvar kao žrtva stranačkih prepucavanja rješenje za opstanak mora tražiti u prodaji imovine. (S. Ml.)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr