Problemi sa signalom

HRT izradio priručnik zbog smetnji sa signalom iz Italije

Foto: hrt.hr
HRT izradio priručnik zbog smetnji sa signalom iz Italije
17.08.2011.
u 15:48
Priručnik među ostalim nudi savjete koju antenu odabrati, kako je pravilno postaviti da bi se izbjegle smetnje te kako postići najbolji odnos korisnog signala u odnosu na smetajući
Pogledaj originalni članak

HRT je zbog smetnji sa signalom iz Italije koji ometa prijam nacionalnih TV-kanala izradio priručnik sa savjetima kako otkloniti ili barem smanjiti te smetnje.

Priručnik se nalazi na internetskim stranicama HRT-a.

– Priručnik je namijenjen svim onim gledateljima HRT-a na područjima RH koja zbog smetnji iz Italije od konca prošle godine do danas imaju problema sa prijmom programa – zapadne Istre, Kvarnera i dijelova Dalmacije – izvijestili su iz HRT-a.  

Priručnik, navodi se u priopćenju, među ostalim nudi savjete koju antenu odabrati, kako je pravilno postaviti da bi se izbjegle smetnje te kako postići najbolji odnos korisnog signala u odnosu na smetajući.

– HRT napominje kako izbor antenskih sustava zahtijeva određena tehnička znanja, stoga se gledateljima preporučuje da se pri njihovoj implementaciji po potrebi konzultiraju sa stručnim osobama (TV-mehaničarima) – navode u HRT-u.

Priručnik možete pronaći ovdje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ED
eddinger1
16:42 17.08.2011.

Za 960 kn godišnjeg nameta (80 kn mjesečnog harača) gospoda iz HRT-a bi trebali besplatno poslati svoje \"stručne osobe\" da ljudima osiguraju sliku. Ovako imamo nekvalitetan program i nekvalitetni signal!

DR
drznedaj
16:47 17.08.2011.

A kaj nije trebalo to za vrijeme sezone vec biti rijeseno. Prvo oni sa signalom, sad vatikan oce neke samostane. Dolaze polako talijani. A nasa vlada? potpisuje dodatnu dobit bankama., super

FE
Felicijen
17:19 17.08.2011.

Pravila imaju jedan članak u kojem se kaže da u slučaju smetnji onaj mali gumbić na televizoru iznad kojeg piše on/off, treba pritisnuti na off i svi problemi su riješeni...