11. MEĐUNARODNI VREMENSKI FESTIVAL

HRT protiv vremenskih prognoza CNN-a

27.12.2002.
u 00:00
* U Zagrebu će se od 29. ožujka do 2. travnja okupiti predstavnici 135 televizijskih kuća iz 63 zemlje
Pogledaj originalni članak

Vremenska prognoza za Hrvatsku u razdoblju od 29. ožujka do 2. travnja iduće godine zacijelo će biti točna. U tom će razdoblju, naime, carstvu sinoptičara - 11. međunarodnom festivalu vremenskih prognoza - domaćin biti Hrvatska! Najavili su to nedavno HRT-ov meterolog Ivan Čačić i Francuz Francois Fandeux, utemeljitelj i ravnatelj festivala koji se održava svake godine od "91.

Priredba, kojoj je pokrovitelj Svjetska meteorološka organizacija, u Zagrebu će okupiti predstavnike 135 televizijskih kuća iz čak 63 zemlje sa svih kontinenata. Dolazak je najavilo više od tisuću televizijskih i radijskih prognostičara, meteoroloških stručnjaka i novinara u toj struci koji će održati niz okruglih stolova, radionica i seminara kako bi razmijenili iskustva i predstavili nove domete u produkciji vremenske prognoze. Posebne radionice i seminari bit će organizirani i za javnost. Tako će, primjerice, djeca do 11 godina u posebnom studiju, uz vodstvo i suvremenu opremu, naučiti izrađivati vremensku kartu. Festival će se održavati na više mjesta u gradu, među ostalim u Tehničkom muzeju i Muzeju Mimara, dok će gala večer biti u Koncertnoj dvorani "V. Lisinski". Sudioničke postaje borit će se za titule TV i radiopostaje s najboljim vremenskim prognozama u protekloj godini na svom kontinentu te za najbolju takvu postaju na svijetu. HRT će predstavljati Hrvatsku - uz bok s medijskim divovima poput CNN-a i Sky news.

- Nemojte se začuditi ako netko od zvijezda stranih TV kuća tijekom festivala osvane i na prognozi u sklopu Dnevnika - najavljuje I. Čačić te dodaje kako su sudjelovanje i potporu festivalu najavila ministarstva znanosti i obrazovanja, turizma, poljoprivrede te Poglavarstvo Zagreba.

I. Kovač

Pogledajte na vecernji.hr