pregovori o promjenama

Hrvati će za nekoliko godina u SAD bez vize?

Foto: Press Association/Pixsell
Hrvati će za nekoliko godina u SAD bez vize?
02.11.2013.
u 22:00
U toku je postupak uvođenja reciprociteta u EU viznom režimu prema drugima, ali je teško prognozirati kada bi se stvari mogle promijeniti - naglašava Picula
Pogledaj originalni članak

Fotkanje u EP za vizu SAD. RH je jedna od članica EU čiji državljani trebaju tu vizu, ali promjene dolaze - objavio je nedavno na svom profilu na twitteru zastupnik Europskog parlamenta Tonino Picula, sugerirajući na taj način da bi u skoroj budućnosti i hrvatski državljani mogli bez viza putovati u Sjedinjene Američke Države, piše Novi list.

- U toku je postupak pregovaranja, tj. uvođenja reciprociteta u EU viznom režimu prema drugima, ali je teško prognozirati kada bi se stvari doista mogle promijeniti - naglašava Picula.

– Reciprocitet je temelj za viznu politiku Europske unije prema drugim zemljama, pojasnio je Picula te podsjetio kako je Europski parlament sredinom rujna glasovao o izmjenama europske regulative o vizama, pri čemu su pojedini europarlamentarci inzistirali na načelu reprociteta u odnosima prema tzv. trećim zemljama, ne-članicama Europske unije.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

2X
2Xgeneral
19:05 02.11.2013.

Trebamo mi uvesti vize AMERIKANCIMA!! Ne budu oni ovdje dolazili kao turisti a u stvari špijuni koji kradu našu TEHNOLOGIJU ( pa i preživljavanja )

TO
topp
18:54 02.11.2013.

Pa mi smo najjači. Mi ćemo plivat u Ameriku , samo da se maknemo iz ovog apsurdistana...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
18:47 02.11.2013.

Reciprocitet je prava stvar kad su ovakve stvari u pitanju, jedino je problematicno sto vlast mora imat kraljeznicu. Pogledajte samo kako je Brazil rijesio takav problem kad je SAD u pitanju. S hrvatskom putovnicom ne treba viza, s americkom reciprocitetno mucenje i oko $200 za vizu i jos uzimanje otisaka prstiju na ulasku.