sukob u bih

Prijete li i Hrvatskoj neredi? Evo što kaže ministar Ostojić!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ranko ostojić
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
sdp
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
Ostojic u POzegi
08.02.2014.
u 17:11
– Pratimo situaciju. Hrvatska je Vlada pozvala na mir i nenasilje u Bosni i Hercegovini i u tom dijelu smo itekako zainteresirani da se tamo stanje smiri – objasnio je ministar Ostojić.
Pogledaj originalni članak

- Nema opravdanja za onakvo nasilje, paljenje i sukobe s policijom i slično u susjednoj Bosni i Hercegovini – kazao je Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova odgovarajući na upit novinara.

Dodao je da je to žalosna slika te da nije dobro da se takve stvari zazivaju. – Hrvatska je daleko od takvog stanja. Svi oni koji bi takv scenarij priželjkivali  zapravo ne žele dobro ni vlastitoj zemlji. Svako ima pravo na izražavanje svoga nezadovoljstva, ali kod nas, u zemlji kojoj postoji red, zna se kako se to radi. Svatko je slobodan prosvjedovati i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vlast se može promijeniti na izborima. Nasilje nije rješenje – poručio je Ranko Ostojić.

Dodao da je Hrvatskoj izuzetno važno što se događa u Bosni i Hercegovini, ne samo što je to susjedna zemlja nego i zbog drugih obveza koje Hrvatska ima, pa i prema Hrvatima.

– Pratimo situaciju. Hrvatska je Vlada pozvala na mir i nenasilje u Bosni i Hercegovini i u tom dijelu smo itekako zainteresirani da se tamo stanje smiri – objasnio je ministar Ostojić.

>>Stotine ozlijeđenih, zapaljene zgrade, izgorio arhiv BiH...

>>U Bihaću ozlijeđeno više osoba! Premijer Kantona Sarajevo podnio ostavku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 89

Avatar Joja
Joja
17:52 08.02.2014.

U slucaju takvog stanja posaljite milicajca Sasu Sabados na teren da ga nesto pitamo

L0
luena 01
17:38 08.02.2014.

Javlja se onaj koji salje policiju na branitelje...

AF
afrika
18:43 08.02.2014.

Nema mjesta nasilju hahahaha. Dobro ministre, pa za kaj si zatvorio Marka Franciškovića kad je ovo demokratska zemlja? Čovjek leži u ludnici već skoro godinu dana jer ti nije odgovaralo šta kaže. Vlast se ne mijenja na izborima nego kad narod ocijeni da je za to vrijeme. Jeste zaboravili tko Vas je birao?