uređenje

Hrvatska je "premala", Varaždin u borbu za Zlatni cvijet Europe

Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL
Hrvatska je "premala", Varaždin u borbu za Zlatni cvijet Europe
11.10.2010.
u 13:25
Gradski oci zasitili su se nakon brojnih hrvatskih nagrada za uređenje pa žele iskoračiti na europsku scenu
Pogledaj originalni članak

Varaždinu je Hrvatska postala pretijesna! Nakon brojnih titula najuređenijeg kontinentalnog mjesta, nakon toga su čak stavljeni izvan konkurencije kako bi i drugi osvojili po koju titulu, Varaždinci se natječu za Zlatni cvijet Europe u 2011. godini.

– U Hrvatskoj više nema smisla i deseti se put prijavljivati i pobijediti. Zaključili smo da je vrijeme da izađemo u Europu – kaže dogradonačelnik Slobodan Mikac, predsjednik Turističke zajednice Grada Varaždina.

Riječ je o akciji koju već 25 godina provodi Europsko udruženje za cvijeće i krajobraz. Natječe se 12 država, a Hrvatska je jedina izvan Europske unije. Ove godine međimurski Sveti Martin na Muri u kategoriji malih mjesta ušao je u uži izbor. Varaždin se kandidirao, a prvi važan korak je predstavljanje grada na turističkom sajmu u Solinu. Od grada Turistička je zajednica za osmišljavanje štanda dobila 10 tisuća kuna. Poslije toga, u Varaždin će nenajavljeno doći europska komisija i razgledati ga. Europljane posebno zanima "eko-etno" razvijenost grada i turistička ponuda.

– No, ne gleda se samo uređenje nego cjelokupan način života. Prijevoz, školstvo, smeće voda... Ne treba odmah očekivati prvo mjesto. Za početak, otkrit ćemo svoje slabosti i gdje još možemo napredovati – kaže Mikac.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.