Ministar Bajs sa suradnicima na Plitvicama

Hrvatska predvodnik Mediterana, a Lika Hrvatske

Foto: Marko Čuljat
Hrvatska predvodnik Mediterana, a Lika Hrvatske
10.10.2009.
u 15:04
Sve su županije, osim Splitsko-dalmatinske, ostvarile porast u turizmu, a najveći je zabilježen u Ličko-senjskoj županiji i to od 5,6 posto dolazaka i 7,1 posto noćenja.
Pogledaj originalni članak

PLITVIČKA JEZRA - Prva sjednica Povjerenstva za turizam bila je proljetos na Plitvicama pa je u plitvičkom hotelu Plitvice ministar turizma Damir Bajs održao i konferenciju za novinare na kraju sezone.

- Negativne prognoze za ovu godinu se na svu sreću nisu obistinile. Dobar rujan je popravio ukupni rezultat hrvatskog turizma. Imamo jedan posto više noćenja, odnosno 500 tisuća više nego prošle godine. To je rezultat koji nas svrstava na vrh ljestvice zemalja u Mediteranu, a posebice kada imamo na umu činjenicu, za razliku od naše konkurencije, mi imamo više stranih turista. To govori da je hrvatski turizam najkonkurentniji dio gospodarstva Hrvatske - izjavio je ministar Bajs.

Na plitvičkoj konferenciji za novinare bili su i direktori turističkih zajednica jadranskih županija. Bilo je vidljivo da su sve županije, osim Splitsko-dalmatinske, ostvarile porast u turizmu, a najveći je porast zabilježen u Ličko-senjskoj županiji i to od 5,6 posto dolazaka i 7,1 posto noćenja.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

CA
calif
12:03 13.10.2009.

prvo su digli buku oko krize, pa sad skupljaju lovorike na jadnim uspjesima. da nije bilo buke i zastrašivanja onda bi ovo bila jadna sezona s minimalnim porastom koji nije dugo viđen, a ovako je to uspjeh. ključ je u prvoj dezinformaciji pošto su političari dobro znali da nas kriza nije pomela i da bumo dobro prošli ,ali šteta ne skupit političke bodove. nema veze kaj je zastrašivanje naroda ružno jer njima to spada pod nužno. ako se netko preveč zabrinuo, prepao i uznemirio pa umro od toga, tko ih hebe kaj su tak meki i osjetljivi. nisu đabe hrvatima geni kameni jelte, pa ni ne osjećaju ovakve bedastoće kao što su strah i stres. nema veze sve se to plača i vrača. mjenjati dušu za kratkotrajni ushit uspjeha i moči je jadnije od đankija koji krade za šut kad mu je kriza. jer upravo je o takvoj vrsti krize riječ, a ne o ekonomskoj.

Avatar maximus69
maximus69
15:22 10.10.2009.

samo pročitam naslov, pa to je već za pući od optimizma

BK
bik_koji_sjedi
20:44 10.10.2009.

Svaka čast Bajsu! Vlada je pravovremeno reagirala na najavu lošije sezone i zato smo jedina mediteranska država u plusu.