TRAGEDIJA

Hrvatski državljanin u Njemačkoj utopio djecu pa se raznio bombom

Foto: DPA
Hrvatski državljanin u Njemačkoj utopio djecu pa se raznio bombom
03.09.2010.
u 16:06
Ubojica i samoubojica koji je bombom raznio sebe i dvoje djece je iz Duratbegova Dolca, mjesta između Bugojna i Jajca. Hrvatski je državljanin s hrvatskom putovnicom. Dječak je preživio, ali u teškom je stanju.
Pogledaj originalni članak

HESSEN – Dva mrtva tijela i teško ozlijeđen dječak pronađeni su u četvrtak ujutro na makadamskom putu za Trendelburg-Eberschütz u blizini Kassela u središnjoj Njemačkoj. Na automobil s tijelima i dječakom naišao je lokalni pastir.

Prema prvim istraživanjima policija je utvrdila da je riječ o Esadu G. (52) koji je u srijedu poslijepodne u njemačkom Trendelburgu od supruge, od koje se razveo prije nekoliko tjedana, preuzeo kćer (4) i sina (1) te ih je trebao vratiti do 18 sati. Umjesto da ih vrati majci, monstruozni otac ih je autom odvezao do rijeke, gdje im je glave zaronio u vodu. Nakon što je ustanovio da su prestali disati, njihova je beživotna tijela polegao u prtljažnik Ford Escorta, aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu i ubio se. Kad su ih pronašli, djevojčica je već bila mrtva, a dječačić je preživio tragediju, ali liječnici kažu je još uvijek u kritičnom stanju.

Majka (26) djece je u šoku, živi u Hombergu/Efze, oko 80 kilometara udaljenom od mjesta gdje je pronađen automobil s tijelima. Lokalni mediji pišu da par već neko vrijeme živi odvojeno, iako su se službeno razveli prije nekoliko tjedana. Jedan je susjed za lokalni medij izjavio: "Obitelj je živjela vrlo osamljeno, supruga je Esada napustila prije nekoliko godina i ostavila ga samog s djevojčicom, a kasnije mu se vratila te su dobili sina".

Ubojica je hrvatski državljanin

Nakon razvoda otac je imao pravo posjećivati djecu, a kao i obično toga je dana došao po njih, ali ih nije vratio u dogovoreno vrijeme. Mediji navode da je ostavio nekoliko poruka kojima je dao naslutiti ovaj stravičan zločin.

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Nikica Džambo još je od jučer u stalnom kontaktu s policijom iz Kassela. Kaže da su škrti u davanju informacija, posebice jer je riječ o hrvatskom državljaninu s hrvatskom putovnicom.

– Trenutačno je poznato da je počinitelj iz mjesta Duratbegov Dolac, koje se nalazi između Bugojna i Jajca, te da ima hrvatsku putovnicu. Policija nam ne želi davati informacije jer je riječ o hrvatskom državljaninu – kaže Džambo.

Policija još nije kontaktirala hrvatski konzulat u Frankfurtu, kaže konzul Damir Sabljak. Prema dosadašnjim informacijama motiv ovoga stravičnog zločina nije poznat.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

CE
cericzel
17:40 03.09.2010.

Ova vijest je za zaplakati. Ništa drugo. (A ne dva dana linčovati klinku koja je utopila malene pse . OVO boli !!)

BS
blade_st
18:01 03.09.2010.

licemjeri dežuraju samo za bosanske pse ali ne i za djecu...

KU
kumajela
19:42 03.09.2010.

Ja se slažem s kompom i utaticom. Duboko suosjećam s majkom ove dječice i žalim tog raspamećenog očajnika. Bože, oprosti mu!