kako je počasni konzul rh ‘liječio’ anoreksiju

Hrvatski konzul osmislio natjecanja u zavođenju i masaže djevojaka

Hrvatski konzul osmislio natjecanja u zavođenju i masaže djevojaka
03.10.2009.
u 17:54
Bernasconi je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća surađivao sa Sveučilištem u Rijeci “na razini psihologije”. Od 2007. , kad je otvorena istraga, do danas broj oštećenih djevojaka u slučaju Bernasconi popeo se na 402.
Pogledaj originalni članak

– Sjećam se Walda Bernasconija. Surađivali smo dok sam bila prorektorica Sveučilišta u Rijeci. Pristojan, fin gospodin. Možda malo hiperaktivan – kazala je Katica Ivanišević, nekadašnja predsjednica Županijskog doma Sabora, koju je počasni hrvatski konzul u Švicarskoj apostrofirao kao osobu zbog koje je zavolio Hrvatsku te preko koje je upoznao i predsjednika Franju Tuđmana koji ga je 1992. proglasio počasnim konzulom.

Njezina je slika daleko od optužbi na koje će Bernasconi morati odgovarati na sudu u Comu – nadriliječništvo, prijevaru i silovanja pacijentica koje je liječio od poremećaja prehrane... Pristojan i fin gospodin propisivao im je osebujne terapije: defiliranje u togama obnaženih grudi, organizirao je natjecanja u zavođenju te naručivao međusobne masaže djevojaka.

Počasni doktorat
Bernasconi je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća surađivao sa Sveučilištem u Rijeci “na razini psihologije”, potvrđuje Ivanišević: – Naši su profesori odlazili predavati u to neko njegovo sveučilište, ne sjećam se kako se zvalo. Bila sam i ja tamo, i upoznala njegovu suprugu.

Niječe da je Bernasconi preko nje upoznao Tuđmana, ali prisjetila se jednog detalja: – Da, Tuđman je isto bio kod Bernasconija. Dobio je i počasni doktorat toga sveučilišta – otkrila je te dodala da je “kad bolje promisli, Bernasconi i bio malo čudan, hiperaktivan”.

Kartali i ocjenjivali
Od 2007. , kad je otvorena istraga, do danas broj oštećenih djevojaka u slučaju Bernasconi popeo se na 402. Jedna od njih je otkrila: – Kad sam stigla u kliniku sanaVita u Luganu, bilo je prekrasno – kao luksuzno odmaralište. Imali su i bazen – govorila je. No, dojam je brzo pokvaren. – U šest ujutro su nas tjerali na gimnastiku praćenu urlicima. Prijepodne smo čistile kliniku, a poslijepodne je na redu bila teatroterapija.

– Morale smo uprizoriti scene iz starog Rima. Plahte su bile toge, grudi su bile obnažene – kaže. Djevojkama bi naredili da masiraju jedna drugu, redom intimne dijelove. Četvrtak je bio rezerviran za Bernasconija – on bi kartao s teatroterapeutom i kuharom, a razgolićene djevojke su glumile manekenke te defilirale pokraj muškaraca. Na kraju bi muški trojac glasao te izabrao onu koja je bila najbolja u zavođenju. Vikendom bi uslijedila šopingoterapija: – Vodili su nas uvijek u iste dućane. Birali su nam odjeću – minice, uske majice, a mi smo ih plaćale svojim novcem.

Iako slučaj Bernasconi datira iz 2007., MVPEI je izvijestio kako čeka ishod istrage te da će potom “poduzeti mjere, poput razrješenja”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PU
pulari
18:53 03.10.2009.

Pa sto nije nesto pametno osmislio magarac jedan ofucani.

GV
goran vrtaric
17:03 05.10.2009.

Sto ces, covjek voli mlade i neiskusne, a posto ima diplomatski imunitet moze da radi sto hoce. Ima puno pocasnih konzula koji sa cascu nemaju nikakve veze. Jedan od njih je i Pocasni konzul republike Hrvatske u Austriji, u cijoj firmi drzavljane Hrvatske nazivaju smrdljivim Hrvatskim svinjama, a gospodin konzul ne poduzima nista, nego drzavljanina Hrvatske zbog prituzbe otpusta sa posla, a onog sto ga je uvrijedio, postavlja na sefovsko mjesto.

OB
-obrisani-
18:33 03.10.2009.

dan započme s lopovom,ubistvom ili pedofiliom ,gdje mi to idemo?