Nakon požara

Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica opet "živi"

Foto: 'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica opet "živi"
30.12.2011.
u 09:45
U funkciji je dječja staza Tintilinić, za ugostiteljske potrebe uređen je šator, spremno je 400 soba
Pogledaj originalni članak

Bilo je strašno dolaziti na zgarište, gledati kako je sve uništeno, razmišljati što će biti s nama. Bjelolasica je naš život. Recite svima kako je ovdje prekrasno i neka dođu u što većem broju – poručila je Jelena Domitrović. S preostalih 125 zaposlenika HOC-a Bjelolasica veseli se ponovnom povratku na posao nakon katastrofalnog požara 25. siječnja ove godine kada je izgorjela glavna zgrada s restoranom i dvoranom. Zahvaljujući Clubu Adriatic koji je 18. studenog preuzeo upravljanje HOC-om i Agenciji za upravljanje državnom imovinom Bjelolasica se vraća u život i spremna je za prihvat prvih gostiju koji stižu 30. prosinca. Na raspolaganju im je 400 kreveta, a na mjestu izgorjelog objekta postavljen je šator koji zadovoljava sve ugostiteljske potrebe. Za najmlađe je uređena staza Tintilinić i klizalište.

 Zbrinjavanje radnika

 – U 40 dana napravili smo puno, ali ne i ono što mi želimo da Bjelolasica bude u budućnosti. Nismo imali puno vremena pa smo se fokusirali na najmlađe i početnike. Nudimo programe i vrtićima, školama, radnim organizacijama... No Bjelolasica neće biti samo skijalište, nego sportsko rekreativni centar – najavio je direktor Cluba Adriatic Ivica Prevolšek. Dodaje da planiraju program restrukturiranja za dio zaposlenika, ali će im kroz program zbrinjavanja omogućiti da se vrate kada Bjelolasica bude u punoj funkciji. To bi se moglo ostvariti gradnjom hotela Club Bjelolasica s četiri zvjezdice bruto površine 6500 kvadrata.

 Boravak od sedam dana

 – U prizemlju će biti recepcija, bazen, restoran i dvorana prilagođena igranju košarke. Na prvom katu bit će 46 smještajnih kapaciteta s pogledom u zračni prostor dvorane, s malim wellnessom i fitnessom. Na drugom katu bit će još 46 soba s dva luksuzna apartmana i polivalentnom dvoranom za stotinjak osoba. Posebnu važnost posvetili smo zaštiti od požara. Najvažnije je vrijeme zadržavanja u hotelu. Postignemo li da ovdje gosti borave sedam dana, dobit ćemo hotel koji će pokrivati sve troškove i oživjeti susjedne objekte – rekao je arhitekt Damir Ivšić i izrazio nadu da će onda nogometaši, ali i ostali naši reprezentativci dolaziti na pripreme na Bjelolasicu. Nada se da će investicija vrijedna tridesetak milijuna kuna u lipnju iduće godine dobiti potvrdu glavnog projekta nakon čega bi trebali početi radovi. Završetak se očekuje za Božić 2013. godine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar freen
freen
13:14 30.12.2011.

jel ono zagorilo u tepsiji,što je ono

LO
lora
16:57 12.01.2012.

Taso i Ljubiša u prvom planu. Nekada radio gore pozdrav ljudi, želim Vam puno posla!