odmor za milanovića

Hrvatski premijer otišao skijati u Austriju, u skupi Obertauern

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
Hrvatski premijer otišao skijati u Austriju, u skupi Obertauern
02.12.2012.
u 09:39
U Vladi kažu da Milanović nije na godišnjem odmoru te da "ne žele komentirati premijerovo slobodno vrijeme
Pogledaj originalni članak

Među tri-četiri tisuće skijaša koji su ovaj vikend otvorili ski-sezonu u austrijskom Obertauernu, skijao je i hrvatski premijer Zoran Milanović. Iako se to skijalište nalazi na čak 1700 metara nadmorske visine, sve još nije pokriveno snijegom i otvorene su samo četiri od dvadesetak žičara, a premijeru je, kao i nekolicini drugih skijaša iz Hrvatske, bijele gušte jučer kvarilo loše, promjenjivo vrijeme.

Hrvatske se zaljubljenike u bijeli sport relativno rijetko sreće na tom skijalištu. Obertauern je po popularnosti daleko iza Nassfelda ili Bad Kleinkirchheima, recimo, pa ga mnoge domaće putničke agencije niti nemaju u svojoj ponudi. Možda i zato što tamo nema jeftinog apartmanskog smještaja. U Obertauernu, naime, prevladavaju hoteli s četiri zvjezdice u kojima vikend za otvorenje skijaške sezone stoji petstotinjak eura. Usporedbe radi, na skromnijim austrijskim skijalištima cijena je upola manja.

Skijalište Obertauern, koje u punoj sezoni prima oko 20.000 gostiju, nema pretjerano zahtjevne staze i uglavnom ga, kako doznajemo u domaćim agencijama, biraju oni čije bi se skijaške vještine mogle nazvati prosječnima. No, Obertauern je zato poznat po odličnim skijaškim zabavama, koja u gostionicama poluotvorenog tipa tradicionalno počinju već u 16 sati. Od Zagreba do tamo treba oko četiri sata vožnje, gotovo nitko do Obertauerna ne poteže na samo jedan dan pa će i premijer vjerojatno skijati i u nedjelju. Je li, pak, premijer Milanović možda uzeo još koji slobodni dan? Iz Vlade odgovaraju da nije na godišnjem odmoru niti na slobodnim danima. O informaciji da skija u Austriji samo kažu kako "ne žele komentirati premijerovo slobodno vrijeme".

>> Gradi se skijalište s pogledom na more vrijedno 15 milijuna eura

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 257

Avatar comparator
comparator
11:44 04.12.2012.

Nije mi što skija nego što se neodgovorno ponaša u ovoj krizi te ponovo pokazuje svoju besčutnost prema onima koji nemaju čak ni posla ,a on oholo troši novac poreznih obveznika. Kao Premjer sigurno ne boravi u nekom pajzlu i kad se zna koliko bi tim novcem mogao nahranioti onih potrebitih onda se valjda Hrvati koji su mu dali glas sad mogu uvjeriti u njegovu neozbiljnost i dekadenciju.

Avatar pandarean_brewmaster
pandarean_brewmaster
11:52 04.12.2012.

Stedi se, ima se. /bljuv

RA
rasplinjač
11:23 04.12.2012.

Nedavno su išli sunčati guzice u Katar kao zbog važnih državnih investicija od kojih je ostao samo zvuk piiiiip-piiiip na drugom kraju katarske žice... a sada idu hladiti guzice na skijanje dok narod skapava.....