kandidat HDZ-a

Hrvoje Burić: Glas za mene je glas za radnike 3. maja

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Hrvoje Burić: Glas za mene je glas za radnike 3. maja
22.05.2013.
u 15:13
Potvrdio je da će se danas sastati s Nikolom Ivanišom, Predragom Šustarom i Dankom Švorinićem, kandidatima za riječkog gradonačelnika koji nisu prošli u drugi izborni krug, kako bi razgovarali o mogućoj podršci.
Pogledaj originalni članak

- Prvo poluvrijeme je završilo, zadovoljan sam rezultatima, za mene je rezultat 0:0, u drugom ću poluvremenu dati sve od sebe da pošaljem poruku biračima - glas za mene glas je za promjene, vjerujem da će to Riječanke i Riječani prepoznati – kazao je danas Hrvoje Burić napominjući kako se danas javnosti ne obraća samo kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke, već i kao osoba koja je četiri godine bila predsjednik Nadzornog odbora TIBO-a, zbog čega dobro poznaje problematiku brodogradilišta.

- SDP-ova Vlada, kao i SDP-ova riječka vlast laže i manipulira radnicima 3. maja. Naime, Grad je za 3 . maj obećavao jamstva koja im nije mogao dati, jer to kao manjinski vlasnik ne može. Nakon toga su radnicima 3. maja pokušali zamazati oči prolongiranjem naplate komunalne naknade od 20 milijuna kuna. Što to znači u ovom trenutku, kada u 3. maju nema posla i ugovorenih brodova? Što to znači kada nam brodogradilište nije konkurentno? Ništa, znači ponovne probleme za radnike 3. maja odmah poslije izbora, kada dugovi dođu na naplatu – poručio je Burić koji jedinim rješenjem za riječki škver vidi povećanje konkurentnosti kroz smanjenje troškova brodogradilišta.

- Kao Grad, možemo im pomoći ukidanjem komunalne naknade i uvođenjem simbolične naknade od jedne kune. To je ono za što ću se zalagati kao gradonačelnik Rijeke. Ne možemo se praviti da je 3. maj problem nekog drugog. Radi se o životima i egzistenciji 2500 Riječana. Nemamo im pravo okrenuti leđa. Moramo pomoći očuvati radna mjesta svim mehanizmima koji su nam dostupni - zaključio je Burić te naglasio da je glas za njega glas za ukidanje komunalnih naknada 3. maju, očuvanje riječke brodogradnje i radnih mjesta škverana, kojima, veli, želi i zna kakao pomoći. - Što se tiče tanke većine u vijeću, oni će uvijek morati biti u punom sastavu, osobito kod rasprave o ključnim temama, u suprotnome je moguć drugi scenarij – odgovorio je Burić na pitanje o odnosu snaga u riječkom Gradskom vijeću. Njegovo obraćanje na Jadranskom trgu iskoristili su i neki građani.

Jedna je Riječanka, naglasivši kako je članica SDP-a, izrazila nezadovoljstvo politikom upravljanja gradskim stanovima, zbog čega je svoj slučaj prijavila i USKOK-u, a bilo je i prigovora što Grad,, kao primjerice u Osijeku i Zagrebu, nije organizirao slavlje za maturante. Burić je najavio i današnji sastanak i razgovor o mogućoj podršci s Nikolom Ivanišom, Predragom Šustarom i Dankom Švorinićem, kandidatima za riječkog gradonačelnika koji nisu prošli u drugi izborni krug. No kako smo danas tijekom dana saznali, taj dogovor nije uspio. Ivaniš, Šustar i Švorinić Burićevu ponudu da ga podrže u drugom krugu nisu prihvatili.

>> Istraživanje: Obersnel i SDP sigurno osvajaju Rijeku

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.