Zbog opasnosti od ISIL-a

HSP AS traži hitno uvođenje obveznog vojnog roka

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
HSP AS traži hitno uvođenje obveznog vojnog roka
22.09.2015.
u 17:27
Moramo se pripremiti za najgore i obučiti sve svoje resurse kako bismo bili spremni za zaštitu svojih nacionalnih, teritorijalnih i kulturoloških interesa – kažu u HSP-u AS
Pogledaj originalni članak

HSP dr. Ante Starčević zatražio je ponovno i hitno uvođenje obveznog vojnog roka. Kao razlog svog zahtjeva navode "početak destabilizacije Europe" i izuzetno velik broj stranih državljana bez identiteta koji su ovih dana ušli u Hrvatsku i koji predstavljaju potencijalnu opasnost za zemlju. U priopćenju ove stranke ističe se kako je, samo nekoliko mjeseci prije dolaska mladih, bogatih i snažnih ljudi s područja zemalja koje trenutno ratuju s ISIL-om, objavljena crna zemljopisna karta na kojoj je vidljivo kako i Hrvatskoj prijeti opasnost od samoproglašene Islamske države. To je, kažu, više nego dovoljno upozorenje da se sprema nešto o čemu političari ne žele govoriti.

Dok se zemlje Europske unije bave sabirnim centrima i kontrolom nad novopridošlim stanovnicima za koje se ne zna tko su ni odakle su, druga se strana, tvrde, bavi organizacijama koje ce pokušati uskoro i ostvariti zacrtani cilj Islamske države. 

– Nevjerojatno je da poruke i prijetnje islamske organizacije nitko ne shvaća ozbiljnoMoramo se pripremiti za najgore i obučiti sve svoje resurse kako bismo bili spremni za zaštitu svojih nacionalnih, teritorijalnih i kulturoloških interesa – kažu u HSP-u AS.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

DM
dr_max
18:11 22.09.2015.

Apsolutno točno, malo vojske nikom nije naškodilo, a glavu spašava! Prijetnja je realna i blizu.

MA
Makinja
18:27 22.09.2015.

Ko ce ic?? Ovi danasnji "decki" samo sta mengu nisu dobili!!! Tetkice obicne.

DU
Deleted user
20:23 22.09.2015.

Slažem se, ali ne iz razloga koje navodi HSP AS, nego jer držim da je to ono što nas je spasilo 1991. i da je potrebno da populacija bude osposobljena za nedaj Bog slično. Osim toga u slučaju nekih velikih elementarnih nepogoda i sl. služenje vojnog roka pomaže u shvaćanju zapovijednog lanca i odgovornosti. Isto tako mlade muškarce treba netko, na žalost država, naučiti da spreme krevet, očiste sobu i cipele jer i njihove majkice to sada pokorno rade stvarajući de.bile koji će to isto očekivati od žena koje više nisu neobrazovane pokorne kućanice. Žalosno je da današnji momci više vremena provde u kupatilu od djevojaka.