HSP biračima nudi vladu bez SDSS-a

Foto: import
HSP biračima nudi vladu bez SDSS-a
13.11.2007.
u 22:46
Pogledaj originalni članak

Predsjednik i potpredsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić i Danijel Srb pozvali su večeras birače u petoj izbornoj jedinici da glas daju njihovoj stranci, ako ne žele Vladu u kojoj će participirati Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).

"Još jedan argument u prilog HSP-u je činjenica da su se HDZ-ovci i SDP-ovci na nedavnoj skupštini SDSS-a natjecali u dodvorništvu toj stranci", kazao je Đapić na predizbornom skupu u kazališnoj dvorani u Belišću, ističući da HSP neće sudjelovati u vladi u kojoj bude sudjelovao SDSS.

Još jednom je naglasio da je predizborno vrijeme prilika da se pokaže razlika između HDZ-a i SDP-a te HSP-a, koji se, ističe Đapić, u 17 godina djelovanja "ni jednom nije ogriješio o svoj narod".

"Nismo dužni ni jednom tajkunu ni međunarodnom sponzoru, nismo sudjelovali u rasprodaji banaka ni u privatizacijskom kriminalu", kazao je Đapić, poručujući biračima da "ako žele promjenu vlasti, svejedno im je hoće li glasovati za HDZ ili SDP, a ako žele promjenu politike, moraju glasovati za HSP".

Srb je, pak, biračima obećao radikalan zaokret u politici prema Slavoniji i Baranji, ako HSP dođe na vlast.

Ustvrdio je da je u proteklom razdoblju prema Slavoniji i Baranji išlo svega šest do sedam posto proračunskog novca, iako je, ističe, riječ o petini državnog teritorija i stanovništva, te o području s najtežim ratnim stradanjima.

(Hina)

Pogledajte na vecernji.hr