NEISPLATA NAKNADA

HSP će tužiti Grad Vukovar i gradonačelnika Željka Sabu

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
HSP će tužiti Grad Vukovar i gradonačelnika Željka Sabu
21.03.2013.
u 14:28
Smisao je pokazati jesmo li u trenutku donošenja vukovarskog Statuta imali članove u Gradskom vijeću, objasnio je Daniel Srb
Pogledaj originalni članak

HSP će tužiti Grad Vukovar odnosno gradonačelnika Željka Sabu zbog neisplate naknade za rad političkih stranaka temeljem izbora.

- Na žalost, ne može se drugačije nego tužbom protiv Vukovara i gradonačelnika Sabe. Smisao je pokazati jesmo li u trenutku donošenja vukovarskog Statuta imali članove u Gradskom vijeću - objasnio je pred novinarima u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb pokazujući dokument temeljem kojega su dotadašnja dvojica vijećnika HSP-a potpisala izjavu da su u trenutku donošenja Statuta bili nezavisni vijećnici, a potom se priklonili stranci Ruže Tomašić HSP AS.

- Ružu Tomašić nećemo tužiti, ali ćemo joj poslati pisanu upozorbu u kojoj ćemo je pitati zna li za ovu njihovu pisanu izjavu jer na temelju toga dokumenta nije bilo nikakvih transakcija prema HSP-u. Nedvojbeno se radi o manipulacijama - nastavio je on dodajući kako oni izrazili suglasnost za usvajanje vukovarskog Statuta i ćirilice.

HSP-ovci su uputili pismo USKOK-u zbog neplaćanja naknada u Vukovarsko-srijemskoj županiji i još nekoliko gradova u Hrvatskoj.

- Primjerice, u Svetoj Nedjelji je policija odmah provela istragu i grad nam je počeo plaćati naknadu dok istovremeno negdje nisu ništa poduzeli, a riječ je o istom predmetu koji je predan hrvatskom pravosuđu na postupanje - zaključio je Srb.

>> HSP dr. Ante Starčević demantira izjave šefa pravaša Daniela Srba

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.