Pravaši

HSP predao izborne liste, u trećoj jedinici nositelj pjevač Giuliano

Foto: Marija Lovrenc/VLM
HSP predao izborne liste, u trećoj jedinici nositelj pjevač Giuliano
09.11.2011.
u 14:30
Odlučili smo pokazati da smo pred ove parlamentarne izbore vjerojatno najorganiziranija stranka u Hrvatskoj – rekao je Srb
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb te svi nositelji lista predali su danas izborne liste svoje stranke za predstojeće izbore Državnom izbornom povjerenstvu. U prvoj je izbornoj jedinici nositelj liste Ante Prkačin, u drugoj glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić, u trećoj poznati splitski pjevač Giuliano Đanić, a u četvrtoj predsjednik HSP-a Daniel Srb.

U petoj izbornoj jedinici nositelj liste je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, u šestoj počasni predsjednik stranke Anto Đapić, dok će u sedmoj izbornoj jedinici, prema riječima Srba, prvi put u Hrvatskoj lista biti sastavljena od 14 žena na čelu kojih je kao nositeljica liste Bernarda Halapa Topolnjak. U osmoj izbornoj jedinici nositelj je liste dr. Dean Girotto, u devetoj pukovnik Mirko Čondić, a u desetoj potpredsjednik HSP-a Ivan Protrka.

– Kao HSP i Hrvatska straža s kojom izlazimo u četvrtoj izbornoj jedinici, mi smo svoje liste zaključili. Odlučili smo pokazati da smo pred ove parlamentarne izbore vjerojatno najorganiziranija stranka u Hrvatskoj – rekao je Srb, a na pitanje je li im HDZ već nudio koaliciju odgovorio je da nije, ali kako to nije ni bitno.

– Bitno je da mi kao stranka imamo 150 godina tradicije za sobom i da imamo prepoznatljivu politiku u hrvatskom političkom prostoru – ustvrdio je Daniel Srb, dok je za moguću postizbornu koaliciju s HDZ-om rekao da HSP nije opterećen nikakvim ministarskim foteljama niti borbom za izvršnu vlast.

– Naša je uloga u Hrvatskoj drugačija, mi se želimo boriti za one koje predstavljamo, za građane koji će nam dati povjerenje i nećemo odstupati od politike koju zastupamo. Zanima nas samo varijanta u kojoj će drugi prihvatiti elemente našeg programa i o njima biti spremni pregovarati – poručio je Srb.

Na pitanje novinara kako komentira koaliciju Željka Keruma i HDZ-a u devetoj i desetoj izbornoj jedinici, rekao je da misli da je taj proces dobar za njih.   

– Mislim da je taj cijeli proces zapravo pokazuje da se raščišćava taj prostor te da i oni koji procjenjuju da ne mogu proći na izborima traže koalicijske partnere. Vjerojatno je to potaknuto i borbom da se ne pogube glasovi koji bi se mogli izgubiti u procesu neprelaska izbornog praga nekih kandidata – smatra Srb koji je uvjeren da će ovi parlamentarni izbori biti jedan od najvećih uspjeha u povijesti Hrvatske stranke prava.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RO
Rora61
15:19 09.11.2011.

Draga moja gospodo iz HSP-a,ako se kompletna desnica ne ujedini, bojim se da nećete profitirati na ovim izborima.Još nije kasno da to učinite.

NI
Niko33
17:31 09.11.2011.

09.11.2011. u 15:19h Rora61 je napisao/la: Draga moja gospodo iz HSP-a,ako se kompletna desnica ne ujedini, bojim se da nećete profitirati na ovim izborima.Još nije kasno da to učinite. ----------------------- ma kakvo ujedinjenje? Vidiš da su predali liste. Desnica opet u ništa!

Avatar Milosni
Milosni
02:00 11.11.2011.

Giuliano , dali su ti poznate riječi : volim Te hrvatska , domovino sveta , i sve tvoje ljude itd. . Sigurno ćeš uspjeti kao političar , HE , He , he...