SPREMNI NA PROSVJED

HSP protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijama u RH

Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
HSP protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijama u RH
23.01.2013.
u 12:17
Kao stranka spremni smo poduzeti sve mjere, od prikupljanja potpisa za referendum. Pozvat ćemo i nevladine udruge da budu nositelji jer je ovo prvorazredni nacionalni interes, najavio je Danijel Srb
Pogledaj originalni članak

I na prosvjede protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijama u RH spremni su u HSP-u kako bi spriječili njegovo donošenje. 

– Kao stranka spremni smo poduzeti sve mjere, od prikupljanja potpisa za referendum. Pozvat ćemo i nevladine udruge da budu nositelji jer je ovo prvorazredni nacionalni interes, a ne interes bilo koje političke opcije. Zbog toga se trebaju mobilizirati svi kako bismo to spriječili – istaknuo je Daniel Srb, predsjednik HSP-a pred novinarima u Osijeku. HSP-ovcima posebno "oči bode" članak 18. istoga zakona i smatraju da se njime "želi otvoriti prostor za prodaju hrvatskog nacionalnog bogatstva i to bez pogodbe".

– Ozakonjuje se na taj način pljačka. Prodaja INA-e koju je proveo Sanader mačji je kašalj i dječja igra u odnosu na ovako tešku odluku – smatra prvi HSP-ovac napominjući kako bi se ovaj zakon mogao preimenovati u "Zakon o prodaji Hrvatske i to bez javnog natječaja političkim elitama". Odgovarajući na novinarski upit o kandidaturi Ante Đapića za gradonačelnika Osijeka, rekao je: "Za razvoj Osijeka i Osječko-baranjske županije period u kojem je HSP participirao u vlasti, a gradonačelnik bio Đapić, bio je period iznimnog razvoja i napretka".

– Takav period nije postojao zadnjih 40-ak godina. Na ovim izborima želimo izići s programom i ljudima koji Osijek mogu pokrenuti, dati novi zamah gospodarskom razvoju. Apsolutno na ovim izborima želimo pokazati što možemo – zaključio je Srb.

>>HDZ: Vlada pokušava progurati zakon o prodaji javnih dobara

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KA
kajinx
12:37 23.01.2013.

Koliko HSP stranaka imate? Sramite se. Istjerajte UDBA-še, ujedinite se u jednu HSP, pa će vam ljudi vjerovati.

MA
marabubamara
12:40 23.01.2013.

Ne damo vam ovo ni za zivu glavu, upamtite to,

SN
Snowman
12:53 23.01.2013.

Hrvati jos uvijek nisu "skopcali" da je Hrvatska u Europi najbolji komad kolaca, koji ce bogatasi jednog dana pokupovati a Hrvati nece vise smjeti na "privato" doci ni proci. Slicno je i na Bodensee. Mislis mozes oko jezera i u jezero gdje zelis, malo sutra. Tako ce biti i kod Vas, nazalost. Svaki narod ima vlast koju zasluzuje.