Hrvatska uputila prosvjednu notu

Nakon provokacije u Kninu, Stojković tvrdi: To je snimio netko drugi

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Nakon provokacije u Kninu, Stojković tvrdi: To je snimio netko drugi
29.01.2021.
u 09:56
S čovjekom koji je govorio mimo nas šetajući po tvrđavi nemam lično nikakve veze. On je bio jedan od 5, 6 snimatelja koji uopće nije ni snimao našu pravu dobronamjernu aktivnost, već me je, i ne samo mene, označio u objavi, kazao je Stojković
Pogledaj originalni članak

Teolog i humanitarni djelatnik Miloš Stojković boravio je ovih dana, kao povjerenik poznatog pravoslavnog Manastira Hilandar za humanitarni rad u Šibensko-kninskoj županij. Bio je u izaslanstvu predvođenom državnim tajnikom u srbijanskom ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koje je obilazilo srpsko stanovništvo u Šibensko-kninskoj županiji.

Objavljeni videouradak snimljen na Kninskoj tvrđavi razljutio je mnoge, među ostalim i samog gradonačelnika Knina jer se u snimci propagiraju velikosprske ideje. Pretpostavlja se da je upravo na toj snimci Stojković, no on je odbacio te tvrdnje. Hrvatska je u četvrtak zatražila ispriku Srbije i poslala prosvjednu notu.

Miloš Stojković tvrdi da on nije snimio sporni video.

- Nemam nikakve veze s tom objavom, ali baš nikakve! Kao što se jasno može vidjeti, ja sam označen u objavi (ne može se vidjeti jer je video u međuvremenu obrisan; op.a.). Nigdje me na videu nema, niti mog lika niti bilo čega. Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, grlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim - rekao je za ŠibenikIN Miloš Stojković.

Sporni video iz Knina

Stojković tvrdi da je sporni video s Kninske tvrđave snimio netko drugi, a da se na njegovom profilu pojavio jer ga je autor uratka označio u objavi.

- S čovjekom koji je govorio mimo nas šetajući po tvrđavi nemam lično nikakve veze. On je bio jedan od 5, 6 snimatelja koji uopće nije ni snimao našu pravu dobronamjernu aktivnost, već me je, i ne samo mene, označio u objavi. Jasno je da to nije moj glas, niti ja imam išta s nečijim privatnim mišljenjem - kaže Stojković za ŠibenikIN, naglasivši da će on svoju "misiju humanosti i ljubavi nastaviti punim srcem".

Za kraj je poručio da političke probleme iz prošlosti, ako ih netko ima, treba rješavati mimo humanitarnih udruga. - Knin je baš primjer dobrih i ljudskim odnosa, to sam jasno rekao - poručuje Miloš Stojković.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uručit će prosvjednu notu Veleposlanstvu Srbije u Zagrebu zbog, kako navode, skandaloznog čina člana izaslanstva predvođenog državnim tajnikom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tijekom posjeta Hrvatskoj te odašiljanje poruka kojima se na najgrublji način vrijeđa Republika Hrvatska te propagiraju poražene velikosrpske ideje. Također, očekuju službenu ispriku.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

VA
valpovo
10:00 29.01.2021.

Zabraniti mu ulazak u Lijepu Nasu

Avatar Golum
Golum
10:07 29.01.2021.

Proglasiti ga persona non grata i problem rjesen pa nek laje di hoce

FN
Fr@njo
10:36 29.01.2021.

i oni koji su se jucer slikali u Lekeniku misle isto..