Prevara stoljeća

Humanitarne organizacije novac donatora trošile na automobile, putovanja, članarinu u teretani....

Foto: ilustracija
Humanitarne organizacije novac donatora trošile na automobile, putovanja, članarinu u teretani....
20.05.2015.
u 09:02
U tužbi se navodi da su optuženici iskoristili organizacije da bi u njima zaposlili članove svoje obitelji i prijatelje te trošili donacije na automobile, putovanja, luksuzna kružna putovanja....
Pogledaj originalni članak

Američke savezne vlasti razotkrile su aferu u kojoj su četiri humanitarne organizacije za borbu protiv raka prevarile donatore za 187 milijuna dolara, javlja RT. FTC, američka Savezno trgovinsko povjerenstvo tvrde kako su organizacije donatore uvjerile kako će njihov novac pomoći pacijentima oboljelima od raka, a novac je završio u džepovima čelnih ljudi organizacija i članova njihovih obitelji.

U tužbi se navodi da su optuženici "iskoristili organizacije da bi u njima zaposlili članove svoje obitelji i prijatelje te trošili donacije na automobile, putovanja, luksuzna kružna putovanja, troškove studija, članarinu u teretanama, skijanje, ulaznice za predstave i sportske događaje te članarine u klubovima za upoznavanje".

Optužene organizacije su Cancer Fund of America (CFA), Cancer Support Services (CSS) i njegov predsjednik James Reynolds stariji, Children's Cancer Fund of America (CCFOA) i njegova predsjednica Rose Perkins i The Breast Cancer Society (BCS) i njegov bivši predsjednik James Reynolds mlađi.

CCFOA i Rose Perkins, BCS i James Reynolds ml. te bivši predsjednik CCS-a Kyle Effler pristali su na nagodbu te im je zabranjeno daljnje prikupljanje humanitarnih donacija te vratiti sav iznos donacija.

>> Novac iz kampanje Grabar-Kitarović još na računu HDZ-a

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
09:55 20.05.2015.

Na isti način posluje i naša Vlada.

NV
novo vriijeme
10:55 20.05.2015.

Amerika sredila zdravstveni kriminal, prvo su uveli obaveznu participaciju države u financiranju istraživanja lijekova pa i kontrolu države nad njima, zatim su uveli obavezno plaćanje odšteta nuspojava lijekova i liječenja i jedni imaju pravu bazu podataka za to, a sada zgrabili lažne humanitarce. A gdje smo mi u svemu tome.

Avatar Dameanu
Dameanu
09:46 20.05.2015.

Pa tako je i kod nas, Caritas, Merhamet, C. Kriz...najmanje od svega dobiju potrebiti.