priča miloša kostića

Hvali se da je obučavao Mladićeve snajperiste iznad Sarajeva

Foto: AFP/PIXSELL
Hvali se da je obučavao Mladićeve snajperiste iznad Sarajeva
13.10.2012.
u 19:38
Miloš Kostić za sebe kaže da je uvjereni četnik ravnogorac, američki državljanin, obavještajac, vijetnamski veteran i 90-tih bliski suradnik haaškog optuženika za ratne zločine Ratka Mladića
Pogledaj originalni članak

Beogradske Večernje novosti koje slove kao državotvorna tiskovina, u četiri nastavka donosi priču izvjesnog Miloša Kostića koji za sebe kaže da je uvjereni četnik ravnogorac, američki državljanin, obavještajac, vijetnamski veteran i 90-tih bliski suradnik haaškog optuženika za ratne zločine Ratka Mladića. Posebno je zanimljiv današnji, četvrti i završni dio ispovijesti ovog avanturiste koji si je ispunio želju i izgradio kuću na Avali odakle "Miloš sjedi i gleda Srbiju", jer govori o događanjima iz 90-tih, poglavito s bosanskog ratišta.

- Nakon razgovora s vladikom Atanasijem Jeftićem u Americi, Miloš, prekaljeni američki časnik, odlučio je krenuti u Bosnu. Da pomogne Srbima. Poljubio je bolesnu ženu i djecu i pošao ponovo u rat. Maskiran u katoličkog svećenika, s američkom putovnicom, Miloš je 1993. uspio iz SAD na srpske položaje prokrijumčariti sofisticirane sprave za daljinsko mjerenje meta i optiku za snajpere. Dijelio je katoličke križiće po aerodromima i domogao se Mađarske. Na granici sa Srbijom, čekali su ga vojnici iz Republike Srpske - opisuju Novosti Krstićev ilegalni dolazak u Srbiju čovjeka koji će, kako sam priznaje u ispovijesti, izgubio američku vojnu mirovinu kada je otkriveno da je sudjelovao u ratu u BiH na strani Srba.

Prvo je bio u Hercegovini u nevesinjskoj brigadi, ali ga je Mladić žurno pozvao u Han Pijesak. - General Mladić dao mi je zadatak da obučavam snajperiste. Tražio sam samo ljude koji su imali iskustva u sportskom streljaštvu. Nisu smjeli pušiti ni piti. Obučavao sam naše najbolje snajperiste u ratu u Bosni. Pa i one koji su bili iznad Sarajeva - hvali se Miloš Kostić dodajući kako ga je nakon obučavanja snajperista, Mladić pozvao neka "sredi situaciju oko Goražda".

- Pomagao sam u akcijama srpske vojske. S Mladićem sam se sukobljavao samo oko četništva. On je u duši partizan, ali je i Srbin - kaže Kostić i objašnjava kako je iz rata otišao kada je shvatio da je Milošević i "Srbija okrenula leđa svojoj braći". Na kraju ispovjesti u Večernjim novostima, Kostić kaže kako je sretan što mu nisu "nalijepili etiketu ratnog zločinca i odveli u Haag, "iako nikakve zločine nisam počinio, no, vjerujem da SAD nikada ne bi dozvolile da njihov pukovnik i državljanin završi na tom sudu. Amerikanci, za razliku od Srba, vode računa o svom nacionalnom interesu".

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.