problemi za tvrtku

Hypo-Leasing blokirao mu sve račune. Je li to kraj Rubelj grilla?

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Hypo-Leasing blokirao mu sve račune. Je li to kraj Rubelj grilla?
10.12.2012.
u 08:49
Iako u Rubelj grillu ne žele širiti paniku, priznaju da su u nezavidnoj situaciji. Za sve optužuju Hypo-Leasing koji im je prije dva tjedna, kako kažu, nezakonito aktivirao zadužnice u iznosu od 20 mil. kn
Pogledaj originalni članak

Hypo-Leasing Kroatien blokirao je sve račune Rubelj grilla, u vlasništvu Anke Rubelj, udovice kralja ćevapa Ante Rubelja koji je preminuo od srčanog udara prije dvije godine. Mogao bi to biti poslovni kraj legendarnih ćevabdžinica koje je pokojni Ante naslijedio od brata Ive, koji je pak biznis pokrenuo u Zagrebu '70-ih godina. Tada je otvorio prvu pečenjarnicu koja je goste u skromnoj drvenoj kućici mamila natpisom "Banjalučki ćevapi". Ante je posao s ćevapima preuzeo '90-ih godina. Rubelj grill, koji u Zagrebu, prema starim podacima, ima 17 pečenjarnica, trenutačno preživljava, dok traju zalihe, ali već 15. prosinca, kada bi 140 radnika trebalo dobiti plaću, doći će do problema. U problemima će se naći i oko 160 ljudi povezanih s dobavljačima Rubelj grilla. Iako u Rubelj grillu ne žele širiti paniku ni među svojim zaposlenicima ni među dobavljačima, priznaju da su u nezavidnoj situaciji. Za sve optužuju Hypo-Leasing koji im je prije dva tjedna, kako kažu, nezakonito aktivirao zadužnice u iznosu od 20 milijuna kuna i blokirao račune. Naime, pokojni kralj ćevapa Ante Rubelj 2007. godine sklopio je poslovni sporazum s Hypo-Leasingom prema kojem je Hypo trebao kupiti zemljište u Sesvetama i na njemu sagraditi hotel, a taj bi hotel Rubelj uzeo u najam. Tada je Rubelj kao jamstvo dao zadužnice u iznosu od 20 milijuna. Međutim, Hypo je, kako tvrde u Rubelj grillu, kupio zemljište i upisao se kao vlasnik, ali nikada nije sagradio hotel. Sada pak Hypo-Leasing aktivira zadužnice i Rubelj grillu, kako tvrde u lancu tih ćevabdžinica, želi naplatiti nepostojeći, fantomski hotel!

Hotel nisu sagradili, sporazum nije realiziran, ali su aktivirali zadužnice. Sve protuzakonito – kažu u Rubelj grillu, koji protiv Hypo-Leasinga priprema tužbu. Zasad su u akciju protiv banke krenuli privremenom mjerom zabrane postupanja po zadužnicima. U Rubelj grillu uvjeravaju da će učiniti sve kako bi zadržali svoje zaposlenike i nastavili raditi, ali ne mogu se načuditi ponašanju Hypo-Leasinga. Što je zapravo istina i hoće li Hypo-Leasing zaista naplatiti fantomski hotel, zasad će ostati nepoznanica jer banka ne želi komentirati svoj poslovni odnos s vlasnicima Rubelj Grilla.

Hypo-Leasing Kroatien nema praksu niti je u mogućnosti komentirati ugovorne odnose s klijentima. Ne možemo ni potvrditi ni negirati navode iz vašeg upita. Možemo samo reći da Hypo općenito postupa u skladu s vrijedećim ugovorima s klijentima, odgovorili su nam iz Hypo-Leasinga. I prije nego što je Hypo sjeo na račune Rubelja, ćevabdžinicama posao nije išao prebajno. Kriza je i kod njih uzela danak pa je sredinom prošle godine Rubelj grill svoju pečenjarnicu u središtu Zagreba, na križanju Frankopanske i Ilice, dao u podnajam. Tada su žrtvovali prvu od svojih 18 pečenjarnica.

>> Rubelj: Danas mi je dosta 1000 €, a prije sam mjesečno trošio i 15.000

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

Avatar comparator
comparator
14:10 11.12.2012.

Rubelj gril ili Hypo ? Pa vjerovati nekome tko želi zaraditi ili u ovom slučaju odabrati za krivca firmu ili banku kad jedni uzimaju lovu za soju s malo zaćina a drugi uzimaju kamate na njihovu zaradu." Boli me briga", jer ovakve hrane mi je stvarno dosta. Kvaliteta se odmah prepozna, a kad kvaliteta padne u pitanje dolazi i osnova postojanja proizvoda i tvrtke.

DI
Dipling
09:52 10.12.2012.

imao sam lokal s roštiljom 92 godine kilogram mesa sam plaćao 18 kuna a ćevapćići su koštali 25 kuna 2002 godine plaćao sam kilogram mesa 45 kuna a ćevapčiće sam snizio na 18 kuna ako iz kilograma mesa ide 5 porcija onda je lako izračunati kolika je razlika i da se to više ne isplati jer su i porezi i najmovi poskupili nekoliko puta žao mi je rubelja ali tu nema spasa naša porezna uprava uvjek je redovito dizala namete ugostiteljima koji 99%nemogu normalno raditi da bi preživjeli

BO
boston
11:23 11.12.2012.

@google 385 Jos ce trebati 25 godina, da bude kao prije 25 godina..