OBJAVLJEN NATJEČAJ

HZMO stavio na prodaju 10 nekretnina: Za jedan stan od 52 kvadrata početna je cijena tek 5.000 eura

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Svakodnevica u središtu grada
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
I prije je bilo teško prodati stan u Sisku, a sada je još i teže zbog oštećenih zgrada u potresu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Gradnja stanova za prodaju u naselju Vidici
17.09.2024.
u 14:29
U Okučanima se čak prodaje i kuća s pomoćnim zgradama i dvorištem površine 368 kvadrata, a početna cijena, na koju se obavezno mora priložiti viša ponuda, je 7.850 eura
Pogledaj originalni članak

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prodaje 10 nekretnina koje su u njihovom vlasništvu na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, a svaka od njih prodaje se ispod tržišnih cijena. Naime, za jedan stan prva ponuda stavljena je na tek 5.000 eura, dok su tek nešto skuplji stanovi u Zagrebu. Stanovi za koje je natječaj objavljen prodaju se u Belom Manastiru, Glogovcu (Koprivnica), Karlovcu, Okučanima, Sunji i Zagrebu, i to po principu ''viđeno-kupljeno''. Svatko tko se odluči u kupovinu jedne od ovih nekretnina, u prijavi će morati dati i dokaz o uplati 10 posto početne cijene. 

- Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude, s tim da ponuditelj kojem se vraća jamčevina nema pravo na kamate za razdoblje od njezine uplate do isplate - navode iz HZMO-a.

Ponude se predaju do 11. listopada, dok će se one otvarati 24. listopada u 10 sati u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zagreb, A. Mihanovića 3, dvorana A, II. kat. ''Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja'', navodi se.

Stan u prizemlju kojem je početna cijena tek 5.090 eura prodaje se u Glogovcu, u Koprivnici, a ima čak 52 kvadrata. U Okučanima se čak prodaje i kuća s pomoćnim zgradama i dvorištem površine 368 kvadrata, a početna cijena, na koju se obavezno mora priložiti viša ponuda, je 7.850 eura. 

POVEZANI ČLANCI:

U Sunji se isto može kupiti stan koji je u vlasništvu HZMO-a, i to u vrijednosti od 15.350 eura. Stan je veličine 35 kvadrata, a nalazi se na prvom katu zgrade. Od većih gradova, jedan se prodaje u Karlovcu - površine 24,64 kvadrata, na petom katu zgrade u centru grada, i to s početnom cijenom od tek 34.350 eura. 

Ukupno tri stana prodaju se u Belom Manastiru - najveći ima 67.10 kvadraa i cijena mu je 23.050 eura, dok druga dva imaju po 35 kvadrata i prodaju se za 19.350, odnoosno 22.150 eura. Što se tiče stanova u Zagrebu, oni su svi na području Dubrave, a cijene su im od 61.350 pa do 81.350 eura. Više o ponudama pogledajte u natječaju ispod.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.