Rat protiv ISIL-a

I Francuzi sudjeluju u oslobađanju Benghazija u Libiji

Foto: Reuters/PIXSELL
I Francuzi sudjeluju u oslobađanju Benghazija u Libiji
25.02.2016.
u 23:15
Zapad je prisiljen intervenirati u Libiji jer se širi teroristička Islamska država
Pogledaj originalni članak

Francuske specijalne snage iskrcale su se u libijskom Benghaziju, na teritoriju vlade generala Halifa Haftara, kako bi mu pružile podršku za vojne operacije u gradu i okolici protiv islamista, potvrdilo je libijsko ministarstvo obrane.

Zapovjednik specijalne jedinice Wanis Bokhamada kazao je da su Francuzi u Libiju stigli u funkciji vojnih savjetnika i ne sudjeluju u vojnim operacijama protiv terorističke organizacije Islamske države. Kako libijske političke stranke, unatoč pritiscima SAD-a i EU, još nisu uspjele postići dogovor o formiranju vlade nacionalnog jedinstva, nakon čega bi uslijedio službeni poziv Zapadu, preko UN-a, da vojno intervenira, snage međunarodne koalicije prisiljene su jednostrano intervenirati u Libiji zbog velike opasnosti proširenja terorističke organizacije Islamske države u toj zemlji.

Nedavno su američki zrakoplovi bez najave bombardirali kamp za obuku boraca ISIL-a u Sabrati u kojem je ubijeno 40 terorista. Isto tako, talijanski i francuski dronovi neprekidno nadlijeću područje Libije te snimaju položaje boraca ISIL-a.

>> Libijsko predsjedničko vijeće imenovalo izmijenjenu ujedinjenu vladu 

>> Obama kaže da će spriječiti "ukopavanje" Islamske države u Libiji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GV
golub Vaso
00:44 26.02.2016.

Pukovnika ste ubili kao psa, sotonisti.

XA
xaron
07:42 26.02.2016.

...francuzi ucestvuju u oslobadjanju Bengazija....... Jel to uskrsnuo Gagafi ?

DU
Deleted user
08:05 26.02.2016.

Na internetu se već pojavljuju video zapisi gdje se IS u libiji bori sa zapadnim oružjem. Onako kao u Siriji, kaže zapad ne podržavamo IS, ali stalno vidiš zapadno naoružanje u njihovim rukama.