Uhljebljivanje

I nakon smjene direktori HAC-ONC-a ostaju šefovi

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
I nakon smjene direktori HAC-ONC-a ostaju šefovi
20.03.2014.
u 18:15
Kruhak je kadar Hajdaša Dončića, a Krizmanić je HNS-ovac. Nakon smjene prvi je postao šef odjela, a drugi koordinator
Pogledaj originalni članak

Alen Kruhak nedavno je smijenjen s mjesta predsjednika uprave tvrtke Hrvatske autoceste – Održavanje i naplata cestarine, no i dalje je ostao zaposlen u tom državnom poduzeću, i to na šefovskom mjestu. Odmah nakon smjene imenovan je šefom samostalnog odjela za ekonomske, financijske i zajedničke poslove.

Kruhak je na čelo HAC-ONC-a stigao iz uprave Autoceste Rijeka – Zagreb, u koju ga je postavio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Dotad je Kruhak radio u HBOR-u. S čela HAC-ONC-a formalno je smijenjen na osobni zahtjev, no pravi razlog bilo je nezadovoljstvo uprave HAC-a, tvrtke matice, radom svoje tvrtke kćeri.

Kruhak je pak drugi bivši predsjednik uprave HAC-ONC-a koji je došao izvan sustava, po političkoj liniji, a koji je nakon smjene ostao raditi u toj tvrtki na šefovskom mjestu. Jasmin Krizmanić je HNS-ovac, a nakon smjene s čela HAC-ONC-a imenovan je koordinatorom za praćenje ugovora o pružanju usluga održavanja autocesta i naplate cestarine. Obojica su zadržali visoke plaće, i do 15.000 kuna, službene automobile.... U HAC-ONC-u navode pak da su Kruhaku i Krizmaniću nakon smjene ponudili ugovore o radu za radna mjesta sukladno stručnoj spremi, sposobnostima i radnom iskustvu.

>>Nezadovoljni Vrgorčani: Najbolje bi bilo da legnemo na autocestu!

>>Ne mogu daljinski nadzirati promet u tunelima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NS
nemoralni sindikalac
08:32 21.03.2014.

Smijenio ga je Mijat Stanić (sindikat) prava je istina. Ovo je jučer na svome skupu održanom u TJO Županja potvrdio i sam Stanić. Što se tiče zadovoljstva Uprave HAC-a, to apsolutno nema nikakve veze. Objašnjenje Stanića je da se radi o nestručnoj osobi, ali mislim da i to nema veze jer sigurno najnestručniji je Upravo taj koji je navodno smijenio Kruhaka (kojega je Guštin nazvao prodavačem šampona, sireva, sladoleda….). Na sramotu ove zemlje u HAC-u, za sada smjenjuje Mijat Stanić, a ne Dončić, Mihovilić i slični. Vjerojatno to zna i Jole Bohutinski, ali zašto piše na ovakav način pokazat će vrijeme

Avatar Carrera
Carrera
10:16 21.03.2014.

ovo je još jedan sramotan potez kukuriku vlade, svakim danom mi se sve više gade!

DU
Deleted user
08:30 21.03.2014.

to je to uvodjene reda u drzavi o kojem nam trabunja premijer, jel' zoki ????