veliki četvrtak

Bozanić: I svećenici se trebaju kajati za svoje grijehe

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
katedrala
02.04.2015.
u 19:46
Bozanić: Trebamo se kajati za svoje grijehe i oplakivati ih, trebamo činiti pokoru za obraćenje
Pogledaj originalni članak

Predvodeći euharistijsko slavlje na Veliki četvrtak, koje je okupilo većinu svećenika u zagrebačku katedralu, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić rekao je kako i svećenici nose svoje “ograničenosti i prepoznaju svoje pogreške, kao i svi ljudi, i nitko ih ne niječe”.

– Međutim, s Božjom milošću nastojimo si pomoći i želimo se trajno popravljati. To ne slabi naše pouzdanje u onoga kome smo povjerovali, dapače, učvršćuje nas u želji i nastojanju da sve više budemo svećenici po Srcu Isusovu. To je čežnja koja neprestano boravi u našim srcima – rekao je kardinal Bozanić.

– Subraćo u svećeništvu, i unatoč našim nedosljednostima, nesavršenostima i pogreškama, nemamo pravo obeshrabriti se i klonuti duhom. Trebamo se kajati za svoje grijehe i oplakivati ih, trebamo činiti pokoru za obraćenje, ali uvijek trebamo biti puni pouzdanja u Božju ljubav. Kao svećenici i mi smo slabi ljudi, ali istodobno ljubljeni od Boga i izabrani od Krista – rekao je kardinal svećenicima, pozvavši ih da se ne obeshrabre kad dožive nezahvalnost ili nerazumijevanje.

– Znamo da ne trebamo čekati priznanje ljudi, ne radimo za to jer bismo već na zemlji primili svoju plaću. Ali Gospodin nam ne zabranjuje osjetiti radost kad nas netko pohvali ili nam iskaže priznanje i za to smo mu zahvalni – rekao je kardinal Bozanić, pozivajući svećenike da se ne obeshrabre ni pred izazovima današnjeg vremena jer pastoralno djelovanje uvijek treba biti ispunjeno kršćanskom nadom.

– Na tom putu pred nama ide Isus. On nas čeka, očekujući našu svećeničku gorljivost, oduševljenje i predanje za Božju stvar – poručio je svećenicima.

>> Bozanić u uskrsnoj poruci: Sada nitko nema pravo pilatovski prati ruke

>> Bohaček o Bozanićevoj poslanici: Trebalo bi paziti kojim se riječima koristi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

CI
cinkvici
06:27 03.04.2015.

Ma da mi je videti taj show! Sada ce se svi popovi kajati za sve zlocine koje je crkva ucinila u 2000 godina!?? Poklali su i spalili na lomacama milione ljudi, pokrali neizmeriva bogatstva u nekretninama, zlatu, srebru, dragom kamenju... I mi govoromo ozlocinima Staljina, Hitlera i ako hocete i Tita - to su amateri! Prisjetite se samo krizarskih ratova, inkvizicije... A u novijoj povijesti crkva jos uvijek na veliko krade a postali su i pojam za pedofiliju, laz, varanje i stosta jos........

Avatar eli974
eli974
20:49 02.04.2015.

uvijek kada nešto tražiš od drugih moraš prvo od sebe krenuti zato je Papa Franjo trenutno najveća moralna velicina,daj mu Bože samo da što duže živi!!!

Avatar mama mia
mama mia
21:29 02.04.2015.

Glumac