Prvotravanjska šala

I u upravi Grada Splita povjerovali u Kerumovu naglu ostavku!

Foto: 'nino strmotic/Vecernji list'
I u upravi Grada Splita povjerovali u Kerumovu naglu ostavku!
01.04.2010.
u 16:35
"Istina je, naljutio se i otiša ća! Sad je Nevenka gradonačelnica" prepričavalo se jučer u Splitu. Priču smo izmislili. Kerum se ne ljuti, nemojte ni vi.
Pogledaj originalni članak

- Neću lagati, ja sam jutros pročitala tekst da gradonačelnik Kerum daje ostavku i skroz povjerovala! I nisam bila jedina. Tek poslije su mi rekli da je šala pa sam se slatko nasmijala - ispričala nam je jadna od zaposlenica u Banovini, splitskoj gradskoj upravi gdje je naša prvotravanjska šala jučer bila top-tema.

Užarili se telefoni

Nismo samo njih prevarili. Povjerovali su mnogi.

Vijest o ostavci Željka Keruma, koji gradonačelničko mjesto prepušta svojoj sestri Nevenki Bečić, protutnjala je Splitom u prvim jutarnjim satima, čim je jadransko izdanje Večernjeg lista stiglo na kioske.

Uspaničili su se urednici, dohvatili su se telefona kolege novinari, a Splićani su komentirali, neki radujući se, neki tugujući, a nekima je ipak bio sumnjiv datum objave - 1. travnja.

- Jesi čuja da Kerum više nije gradonačelnik nego je Nevenka gradonačelnica?!

- I ti si popija?! To ti je aprililili!

- Nije, nije. Sve ti piše, to se dogodilo još jučer - čuli smo dovikivanje na splitskom pazaru.

Pročitano 25.000 puta

Konačno, priznajemo, mada to već gotovo svi znate, senzacionalna abdikacija medijski najprisutnijeg i najoriginalnijega hrvatskog gradonačelnika bila je prvotravanjska šala.

Ne ljutite se ako smo vas uspjeli prevariti. Izmišljena priča napisana je samo s jednim ciljem - da bi vas zabavila.

I izgleda da smo u tome uspjeli. Od jučer ujutro do 16 sati tekst na internetu pročitalo je više od 25.000 ljudi, a brojni su se uključili u polemiku. Komentara je, priznat ćemo, bilo različitih. Neki od vas Keruma su hvalili, drugi ga kudili, treći su odmah znali da je riječ o prvotravanjskoj šali. Nekima se svidjela, a nekima nije.

Nema veze. Ništa loše nismo mislili. Bitno da smo se svi zabavili.

Ipak, zbog onih koji su se možda naljutili, ispričavamo se svima vama, cijenjeni naši čitatelji, koje smo uspjeli prevariti. Naravno, ispriku upućujemo i gradonačelniku Kerumu.

Inače, on se ne ljuti. Nije znao da će ga na 1. travnja u Večernjaku dočekati tekst o vlastitoj ostavci, ali, očito ni u jednom trenutku nije pomislio da su nam namjere bile loše. Nismo ga jučer uspjeli pronaći, ali njegovi suradnici kažu da nam Kerum nije zamjerio.

Isto tako, ispričavamo se i svim ljudima koje smo spomenuli u izmišljenoj priči (Nevenki Bečić, Ljiljani Vučetić i Juri Šundovu). Dali smo posla i Kerumovoj glasnogovornici i pročelnici njegova ureda Ivani Viđak Bjedov koja je cijelog jutra odgovarala na pozive.

- Prvotravanjska šala! - ponavljala je neprestano u slušalicu. Ispričavamo se, stoga, i Ivani Viđak Bjedov.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.