Splitski ZOO

I Zoološki vrt u Splitu ovisi o Željku Kerumu

Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
I Zoološki vrt u Splitu ovisi o Željku Kerumu
17.05.2010.
u 21:50
Unatoč medvjedima, tigrovima, majmunima, papigama, vukovima i ostalim životinjama, Splićani Zoološki vrt na Marjanu izbjegavaju u širokome luku.
Pogledaj originalni članak

Unatoč medvjedima, tigrovima, majmunima, papigama, vukovima i ostalim životinjama, Splićani Zoološki vrt na Marjanu izbjegavaju u širokome luku. Prije pet godina čak su potpisivali peticiju i tražili njegovo zatvaranje. Promijenilo se nije ništa važno, u skučenom prostoru životinje se i dalje tiskaju. Nedjeljko Ževrnja, ravnatelj Zoološkog vrta na Marjanu, napominje kako se nemaju gdje širiti.

Ostaju krave i tovari

Prije nekoliko godina aktualna je bila ideja preseljenja vrta u Žrnovnicu. Ranijim vlastima prihvatljivije je bilo rješenje da Zoološki vrt ostane na Marjanu, uz uvjet da u njemu budu samo autohtone vrste. Tako bi na Marjanu ostale ovce, koze, krave, tovari... a zvijeri i ostale vrste koje ne pripadaju podneblju ZOO bi darovao. No nije se učinilo ništa.

– Tapkamo u mjestu, a tako će biti dok Grad ne poduzme drastične korake – kaže Ževrnja.

Nema mjesta za partnere

Za to vrijeme djelatnici Zoološkog vrta s mnogo ljubavi hrane, paze i timare stanovnike ZOO-a na Marjanu. Ipak, mnogima nedostaju partneri, a svima je tijesno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

UR
urco
06:45 18.05.2010.

Darujte sve životinje,a u Zoo smjestite političare.