outreach program

ICTY u hrvatskim srednjim školama pokrenuo program upoznavanja

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
ICTY u hrvatskim srednjim školama pokrenuo program upoznavanja
30.03.2012.
u 09:51
Haaški tribunal želi učenike upoznati sa svojim djelatnostima, a program je prvo održan u 10. gimnaziji Ivana Supeka u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je to već napravio na hrvatskim sveučilištima, Haaški je tribunal program upoznavanja mladih ljudi sa svojim radom pokrenuo i u hrvatskim srednjim školama. Učenici zagrebačke 10. gimnazije Ivana Supeka tako su u četvrtak postali prvi hrvatski srednjoškolci koji su sudjelovali u ovom programu.

– ICTY-jeva prezentacija pomoći će učenicima u boljem razumijevanju rada i ovlasti tribunala te prikupljanju dodatnog znanja o važnosti vladavine prava i proganjanja ratnih zločinaca – rekla je ravnateljica gimnazije Roksanda Smolčić-Krnić.

Kako objašnjavaju u ICTY-ju, cilj je outreach programa približiti rad tribunala mladim ljudima u "svom biračkom okrugu", to jest zemljama bivše Jugoslavije, u ovom slučaju Hrvatske. U ukupno 15 srednjih škola bit će prikazane multimedijske prezentacije kojima se želi objasniti uloga suda u jačanju vladavine prava u regiji.

Program koji podržavaju Europska unija i posebice vlada Finske prvi je put pokrenut u Bosni i Hercegovini u prosincu prošle godine. Prošlog tjedna prezentacije su održane i na četiri hrvatska fakulteta: Filozofskom, Pravnom i Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Pravnom fakultetu u Splitu. Tjedan prije toga predavanja su održana u Makedoniji, a tijekom sljedećih nekoliko mjeseci održat će se i u BiH, Srbiji te Kosovu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

OB
-obrisani-
10:53 30.03.2012.

ICTY je politički sud pod kontrolom Anglosaksa i Nizozemaca.Jedino što bi srednjoškolci trebali učiti o toj sramoti je da ne sude svi sudovi po pravu i pravdi,nego da postoje i politički sudovi sa političkim ciljevima u pozadini, a to ej ICTY. Ne znam čija je to ideja,ali pretpostavljam da osim centrale iz Londona,u pozadini indoktrinacije srednjoškolaca stoje tzv, nevladine( Šoroševe)petokolonaške udruge koje vode razni Pusići,Teršeličke i ostali plaćenici.

OB
-obrisani-
11:38 30.03.2012.

Neka nam naprave i plan obrazovanja, bilo bi lakše proturiti zločinačke namjere, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

UK
Ugo Kajvez
10:10 30.03.2012.

Politička indoktrinacija, ............ prije je bila kumrovečka (komunistička) škola sada ovo ............ isto sr***, drugo pakovanje ...........