'vode ra iz bolnica'

IDF: Hamas ima kontrolno središte skriveno pod bolnicom u Gazi

Foto: Reuters/PIXSELL
Izrael Hamas
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat Izraela i Hamasa
28.10.2023.
u 02:00
Tuneli vode do podzemne baze izvana kao i kroz ulaz unutar bolnice, dodao je. Hamas je također koristio različite odjele same bolnice da naređuje i kontrolira "terorističke aktivnosti" i lansiranje raketa, rekao je Hagari
Pogledaj originalni članak

Islamistička skupina Hamas, koja vlada Pojasom Gaze, koristi najveću kliniku u obalnom području kao svoje zapovjedno i kontrolno središte, prema izraelskoj vojsci. "Teroristi Hamasa djeluju u i pod bolnicom Šifa", rekao je novinarima u petak glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari.

Tuneli vode do podzemne baze izvana kao i kroz ulaz unutar bolnice, dodao je. Hamas je također koristio različite odjele same bolnice da naređuje i kontrolira "terorističke aktivnosti" i lansiranje raketa, rekao je Hagari. Druge klinike su također korištene u svrhe Islamističke organizacije, rekao je. "Hamas vodi rat iz bolnica", dodao je glasnogovornik, naglasivši također da se gorivo sladišti u bolnicama u Gazi. "Hamas to koristi za svoju terorističku infrastrukturu."

Nakon Hamasova napada na Izrael 7. listopada, stotine naoružanih napadača upale su u Šifa bolnicu da se sakriju, prema Hagariju, koji se pozvao na izraelska obavještajna izvješća, vojne satelitske slike i druge dokaze kojima je podržao te tvrdnje.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Satelitske slike pokazuju sjever Gaze prije i poslije izraelskih zračnih napada

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RE
realisticki
07:00 30.10.2023.

U Europi mnoge bolnica imaju izređena po 2-3 podzena nivoa, a u Gazi Izrael to koristi u propagandne svrhe.

KR
Krolo
18:23 29.10.2023.

Po Palestincima ispada, da Hamas nije učinio ništa loše, nitko to ne spominje, kao da Hamas ne postoji, a Hamas kaže cilj je Islamska država za sve muslimane, Palestinci su samo žrtve tog cilja..

PA
pajokola1
09:21 28.10.2023.

Gledao sam dosta snimki iz Gaze gdje očajni ljudi plaču i proklinju Izrael za ubijanje civila , govore o tome koliko je ubijeno djece, srušeno kuća itd itd , i sve bi to bilo u redu da nije jedne druge činjenice...Hamas je u jednom danu poklao preko 1500 civila u Izraelu, i odveo preko 200 talaca ali to niti jedan Palestinac ne spominje, niko u Gazi nije ništa rekao protiv Hamasa koji je svojim nepromišljenim terorističkim činom uzrokovao i njihovu patnju.