'nisu napali nikog'

IDS-ovci reagirali na izjavu Grbina o samostalnosti regije Istre

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
IDS-ovci reagirali na izjavu Grbina o samostalnosti regije Istre
22.10.2013.
u 10:15
IDS ne napada nikoga, već poziva na razgovor o tako bitnoj temi, kao što je samostalnost regije Istre, posebice između koalicijskih partnera, navode članovi stranke u priopćenju
Pogledaj originalni članak

Izjava SDP-ovca Peđe Grbina kako "zbog zakona koji će na bolji način poticati razvoj regija, IDS proziva Vladu da želi ukinuti Istru kao jedinicu regionalne samouprave“ ponukala je IDS da regira pismenim priopćenjem kojega donosimo u cjelosti.

- IDS ne napada nikoga, već poziva na razgovor o tako bitnoj temi, kao što je samostalnost regije Istre, posebice između koalicijskih partnera. IDS je u koaliciju ušao u dobroj vjeri i ničim je nije nikada pokušao dovesti u pitanje. Štoviše, smatramo da je naša dužnost ispuniti obećanja dana Planom 21, koji je dobio plebiscitarnu podršku građana Istre. Ova obećanja odnosila su se upravo na decentralizaciju, preciznije na to da Istra zadrži dosadašnju političku samobitnost kao županija i regija, a da se cijela država financijski i upravno decentralizira spuštanjem prihoda i ovlasti na regionalnu i lokalnu samoupravu. Ukoliko se radi, kako tvrdi zastupnik Grbin, isključivo o ''planskim područjima“, čemu li je bilo potrebno premještanje državnih institucija poput Trgovačkog suda, Carine, Porezne uprave iz Istre u Rijeku? Smatramo da je upravo takav potez primjer sustavne upravne centralizacije, koji osim što povećava troškove života građanima Istre, može predstavljati okosnicu budućeg regionalne podjele Hrvatske. Ukoliko je tome svemu tako, može li zastupnik Peđa Grbin jamčiti da njegova stranka neće nastaviti seliti i druge institucije državne uprave iz Istre u Rijeku, poput Državne uprave, Porezne uprave i Policijske uprave, na daljnju štetu svih građana Istre? Odnosno, može li jamčiti da će se preseljene institucije u Rijeku vratiti u Istru? - stoji u priopćenju.

>>IDS ne odustaje – Istru želi kao samostalnu regiju

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.