Suđenje Širiću

Igor Pamić: Meni je bilo bitno samo da mi isplate moje novce

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Igor Pamić: Meni je bilo bitno samo da mi isplate moje novce
04.10.2013.
u 17:27
Igor Pamić: Možda sam ja egoističan, ali meni je bilo bitno samo da mi isplate moje novce, a na koji način – nije me bilo briga
Pogledaj originalni članak

Da je hrvatski nogomet močvara i nije neka prevelika tajna, a kako se posluje u toj močvari zorno su opisali Igor Pamić, Miroslav Kuljanac i Sreten Ćuk, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Željku Širiću, bivšem šefu nogometnih sudaca i Nevenu Šprajceru, bivšem tajniku NK Karlovac. Širiću i Šprajceru sudi se zbog primanja, odnosno davanja mita za tzv. pošteno suđenje u nogometnoj sezoni 2009./2010. a trojka koja je svjedočila u vrijeme inkriminirano optužnicom radila je u NK Karlovac.

Iz iskaza sve trojice razvidno je da su im naknade za rad bile isplaćivane preko putnih naloga, uglavnom fiktivnih. Neke od tih putnih naloga svjedoci su sami potpisivali, na nekim putnim nalozima nisu bili njihovi potpisi, a datumi izdavanja naloga i isplata uglavnom se ne poklapaju ili se svjedoci barem toga ne sjećaju. Da stvar bude još bolja, Pamiću je, kako je on sam kazao, cijela plaća isplaćivana preko putnih naloga, a radilo se o iznosima od nekoliko desetaka tisuća kuna mjesečno!?

Još je bolje što je on sam, kako je kazao, potpisao putni nalog za Zadar, odnosno za put na koji uopće nije išao. Pokušavajući to objasniti, Pamić je kazao:

– Tako se poslovalo u Karlovcu i to su svi znali. Možda sam ja egoističan, ali mene je zanimalo samo da se meni moj novac isplati, a na koji način, nije me bilo briga.

Odgovarajući pak na pitanje Šprajcerova odvjetnika Mije Goluba u kakvom su odnosu bili Šprajcer i Širić, Pamić je odgovorio:

– To ne znam, no znam da sam jednom prigodom posudio Šprajceru automobil jer je trebao ići u Zagreb. Automobil mi je trebao vratiti za dva sata, a vratio mi ga je za pet sati. Bio sam ljutit, a kada se vratio, kazao mi je da su on i direktor kluba bili na kavi sa Širićem. Sjećam se tog događaja jer smo poslije ostali zajedno gledati utakmicu između Barcelone i Arsenala.

Inače, prema optužnici, Šprajcer je Širiću 31. ožujka 2010. u Buzinu u prijepodnevnim satima predao 3000 eura za pošteno suđenje. Utakmica koju je Pamić spomenuo igrala se te večeri.  

>> Otkriveni detalji: 'Pošteno' suđenje stajalo 3000 eura  

>> Maleš: U novinama ti je 30.000. Širić: Dobro, dobro

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.