Varaždinska županija

Ilegalno vadio pijesak i šljunak, državu oštetio za dva milijuna kuna

Foto: Damir Špehar/Pixsell
Ilegalno vadio pijesak i šljunak, državu oštetio za dva milijuna kuna
29.01.2018.
u 22:24
Obrtnik (65) je od svibnja 2012. do ožujka 2016. godine vadio građevinski pijesak i šljunak izvan granica glavnog rudarskog projekta
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 65-godišnjeg obrtnika sa šireg ludbreškog područja zbog  protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Tereti ga se da je od svibnja 2012. do ožujka 2016. godine kao obrtnik vadio građevinski pijesak i šljunak izvan granica glavnog rudarskog projekta i bez koncesije za eksploataciju mineralnih sirovina.

Kršeći Zakon o rudarstvu, iskopao je više od 100.000 kubnih metara građevinskog pijeska i šljunka, oštetivši državu za gotovo dva milijuna kuna. Riječ je navodno o eksploatacijskom polju u Malom Bukovcu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IB
istina_boli
08:19 30.01.2018.

Dobro je, on bar nije krao pjesak sa nasipa kao sto rade cigici.

MO
modovisisajteMaraschino
21:10 30.01.2018.

koliko je R.Č. sa državnog zemljišta iskopao pijeska i šljunka ilegalno i onda taj materijal prodao državi za izgradnju autocesta pa nikom ništa.....