postizborni gogovor

Ilok će voditi koalicija HSP dr. A. Starčević, HSS, SDP i HDSSB

Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Ilok će voditi koalicija HSP dr. A. Starčević, HSS, SDP i HDSSB
30.03.2012.
u 15:53
Budući da koalicija u Gradskom vijeću participira sa 11 od ukupno 17 mjesta, može se očekivati da će Ilok konačno dobiti stabilnu vlast
Pogledaj originalni članak

Iako je na prošlotjednim lokalnim izborima u Iloku za Gradsko vijeće najviše glasova dobila Hrvatska demokratska zajednica s koalicijskim partnerima, danas je dogovorena postizborna kolacija HSP dr. Ante Starčević, HSS, SDP i HDSSB, koja je tako dobila 11 od ukupno 17 vijećničkih mjesta.

Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Iloku HSP-a dr. Ante Starčević i HSS-a rekao Zdravko Kelić, predsjednik vukovarsko-srijemskog HSS-a, mjesto predsjednika Gradskog vijeća dobit će HSS. 

Budući da ove dvije stranke baštine vrlo slične programe i politički svjetonazor, na konferenciji je bilo riječi o političkoj suradnji ovih dviju stranaka na razini Vukovarsko-srijemske županije. Glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, Pero Ćorić kaže da je glavni motiv koji je doveo do suradnje ove dvije stranke to što su stranke centra i desnog centra koje njeguju demokršćanski svjetonazor, a na prošlim parlamentarnim izborima bile su razjedinjene, što je dovelo do rasipanja glasova i do razmjerno slabih rezultata kod obje stranke.

Zdravko Kelić rekao je kako je dobar uspjeh ovih stranaka na izborima za Gradsko vijeće Grada Iloka odličan pokazatelj da je građanima "potrebna nova opcija koju će upravo ove dvije stranke ponuditi, prvo na razini gradova i općina, a potom vjerojatno na razini Vukovarsko-srijemske županije".

Konferenciji za medije nazočili su i nositelji lista na prošlim izborima, iz koalicije HSS-HNS-HSU Zvonimir Dragun, iz HSP-a dr. Ante Starčević Darko Prskalo, iz SDP-a Željko Sladetić i iz HDSSB-a Ana Marija Juroš Groznica. Dogovorili su neformalnu suradnju u Gradskom vijeću Grada Iloka koja će biti isključivo na dobrobit građana Iloka i okolnih mjesta, kako su pojasnili svoje motive za koaliranjem.

Budući da ova koalicija u Gradskom vijeću participira sa 11 od ukupno 17 mjesta, može se očekivati da će Ilok konstituiranjem novog Gradskog vijeća konačno dobiti stabilnu vlast.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KV
kvarner
16:11 30.03.2012.

Ilok će voditi kaolicija HSP dr. A. Starčević, HSS, SDP i HDSSB Ajme koalicije,gdje su se samo našli.Što sve neče napravit ovi političari za fotelju?Sramota

Avatar ambasadoor
ambasadoor
16:39 30.03.2012.

Mali lokalni,bezvrijedni politikanti koji se bore za svoje fotelje. Tako je u cijeloj Hrvatskoj:u nedostatku kvalitete,znanja i sposobnosti i ovakvi ce likovi postati velicine u politickom svijetu.Bar na istoku Hrvatske,naravno.A to im je dovoljno.

KA
Kameni
17:38 30.03.2012.

HSP na vlast, jos samo da se pocnu privoditi i nestajati lokalni Srbi pa eto Vukovara, treb tu i Mercepa i njegove \'pravnike\' u crnim uniformama ukljuciti, pa ti eto opet Vukovara.