mirovni pregovori

Ima li nade za kraj rata? Lavrov: Plan Kijeva je neizvediv. Neka odustanu ili će sukob biti riješen na bojnom polju

Foto: Reuters/PIXSELL
Lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
23.09.2023.
u 22:09
To nije moguće provesti. Nije realno i svi to razumiju, ali istodobno kažu da je to jedina osnova za pregovore, kazao je Lavrov o mirovnom planu u 10 točaka koji promovira Kijev
Pogledaj originalni članak

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u subotu da mirovni plan koji je predložila Ukrajina, kao i najnoviji prijedlozi UN-a za oživljavanje sporazuma o izvozu ukrajinskih žitarica preko crnomorskih luka ,"nisu realistični". Lavrov je govorio nakon tjedna intenzivne globalne diplomacije na godišnjem okupljanju svjetskih čelnika u sjedištu UN-a u New Yorku gdje su Ukrajina i njezini zapadni saveznici nastojali prikupiti potporu Kijevu.

"To je potpuno neizvedivo", rekao je Lavrov o mirovnom planu u 10 točaka koji promovira Kijev. "To nije moguće provesti. Nije realno i svi to razumiju, ali istodobno kažu da je to jedina osnova za pregovore."

VEZANI ČLANCI:

Rekao je da će sukob biti riješen na bojnom polju ako Kijev i njegovi zapadni saveznici ostanu pri tom stajalištu.

Lavrov je dodao da je Moskva napustila crnomorsku inicijativu za žito jer obećanja data Rusiji - uključujući uklanjanje sankcija ruskoj banci i njezino ponovno povezivanje s globalnim sustavom SWIFT - nisu ispunjena.

Rekao je da posljednji prijedlozi UN-a za oživljavanje tog izvoznog koridora za ukrajinske poljoprivredne proizvode "jednostavno nisu realni".

VIDEO Napad na Krim: Raketa doletjela u sjedište crnomorske flote

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

DC
DC
23:33 23.09.2023.

Rat u kojem nema i nece biti pobjednika treba zaustaviti sto prije.

MA
Maslac
00:09 24.09.2023.

Stop ratu!

PR
prajdali100
22:32 23.09.2023.

Lavrov je stari,olinjali,namazani gangster.