NAPETI ODNOSI

Indija protjeruje pola zaposlenika pakinstanskog veleposlanstva: 'Bili su uključeni u špijunažu'

Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
A supporter of India's ruling BJP reacts as she is detained by the police during a protest against China, in Kolkata
Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Supporters of India's ruling BJP shout slogans from a police vehicle after being detained by the police during a protest against China, in Kolkata
Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Protest against China in New Delhi
23.06.2020.
u 16:33
Prošli tjedan države su optužile jedna drugu i za ilegalno zatvaranje i mučenje diplomata
Pogledaj originalni članak

Indija je u utorak rekla da planira protjerati iz zemlje pola zaposlenika pakistanskog veleposlanstva u New Delhiju zbog špijunaže.

"Bili su uključeni u čin špijunaže i zadržali u odnose s terorističkim organizacijama", reklo je indijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Indija će također za jednak broj srezati zaposlenike u svome veleposlanstvu u Islamabadu, piše u izjavi.

Glasnogovornik pakistanskog veleposlanstva u New Delhiju nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom. 

Indija je 31. svibnja protjerala dva pakistanska diplomata nakon što su uhićeni zbog navodne špijunaže, no Islamabad tvrdi da su te tvrdnje bile "neutemeljene".

Odnosi između nuklearnih suparnika su napeti te je učestalo protjerivanje diplomata na osnovu optužbi za špijunažu.

Ni Pakistan ni Indija nemaju trajnog veleposlanika i prošli mjesec obje su države optužile jedna drugu za ilegalno zatvaranje i mučenje diplomata.

 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZI
zimerman
00:47 24.06.2020.

Pakistan je bio dio Indije , prvo sto su uradilI Pakistanci /muslimani Kada su se odvojili pobili su sve šijite koji nisu htijeli preci na islam . Dok sa druge strane u Indiji muslimani uživaju sva moguća prava . Sada im to nije dosta pa hoće Kašmir koji pripada Indiji a poslije kašmira će htijeti i sve ostalo . To je stara taktika blagoslovljena Kuranom, tako su uzeli nekada kršćansku Siriju iTursku i mnoge druge države . Konstantno teroriziraju po Indiji ubijaju ljude po hotelima i tako rastjeruju turiste . Naj gore u svemu tome je sto ih štite ljevičarski mediji .