nisu poštovali zakon

Inspektorat će podnijeti optužni prijedlog protiv HAC-a i S. Bobana

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Inspektorat će podnijeti optužni prijedlog protiv HAC-a i S. Bobana
30.08.2011.
u 18:20
Inspektorat je utvrdio da uprava HAC-a nije poštovala zakon te je proglasio ništavnima ugovore s blagajnicima u Vrgorcu.
Pogledaj originalni članak

Državni inspektorat utvrdio je da je deset blagajnika u Hrvatskim autocestama na naplatnoj postaji Vrgorac zaposleno nezakonito!

O aferi zapošljavanja blagajnika u HAC-u Večernji list i drugi mediji pisali su početkom kolovoza kada je uprava HAC-a samovoljno odabrala deset kandidata na natječaju ne poštujući odabir povjerenstva koje je za blagajnike predložilo deset kandidata koji su imali prednost prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja. Inspektorat je utvrdio da uprava HAC-a nije poštovala zakon te je proglasio ništavnima ugovore s blagajnicima u Vrgorcu.

>>HAC poništio sporni natječaj zapošljavanja u Vrgorcu

Inspektorat će protiv HAC-a i njegova predsjednika uprave Stjepka Bobana nadležnom Prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog. HAC-u prijeti novčana kazna od 10.000 do 300.000 kuna, a Bobanu od 5000 do 15.000 kuna.

>>Stanić: Šef NO-a HAC-a mora biti smijenjen i platiti štetu zbog afere

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

OB
-obrisani-
19:24 30.08.2011.

nema s tim......kriminalcima.....Kaljmeti nikakve veze.......majke mi..... . ...kad kažem....majke mi....onda lažem.......a kad kažem....oca mi...onda ne lažem . .............majke mi.....

OB
-obrisani-
18:29 30.08.2011.

Sta je ono kakav je ono kamen u pozadini??

Č7
čvor2.76
07:08 31.08.2011.

A da se prvo pročešlja spisak branitelja pa da se vidi tko je pravi branitelj.