ISLAMSKA DRŽAVA

Iračka vojska napustila ključnu bazu, na Kosovu grafiti podrške ISIS-u

Foto: Reuters/PIXSELL
Irak
Foto: Reuters/PIXSELL
Irak
Foto: Reuters/PIXSELL
Irak
13.10.2014.
u 17:14
Predsjednik provincijskog vijeća Sabah Al-Karhout rekao je jučer da Islamska država pod kontrolom drži oko 80 posto provincije
Pogledaj originalni članak

Iračka vojska napustila je strateški važnu vojnu bazu u provinciji Anbar nakon teških borbi s militantima Islamske države, rekli su za CNN izvori iz lokalnih sigurnosnih snaga. Baza izvan grada Hita bila je jedna od posljednjih vojnih uporišta vladinih snaga u Anbaru, pretežito sunitskoj provinciji koja je sve više pod kontrolom Islamske države.

Predsjednik provincijskog vijeća Sabah Al-Karhout rekao je jučer da Islamska država pod kontrolom drži oko 80 posto provincije. Iračka vojska, koja predstavlja šijitsku vladu, još uvijek drži vojnu bazu Ayn al-Asad koja pomaže u obrani druge najveće brane u Iraku i glavnog grada provincije, Ramadija.

U međuvremenu su se, prema pisanju srpskih medija, na Kosovu pojavili grafiti podrške Islamskoj državi. Kako piše kosovski RTV Kim, na objektima manastira Visoki Dečani crvenom su i crnom bojom ispisani natpisi  "ISIS" (Islamska država u Iraku i Siriji), "Chaliphate is coming" (Kalifat dolazi), "UÇK" (Oslobodilačka vojska Kosova) i "AKSH" (Albanska nacionalna armija), a na jednom od objekata, koji se nalazi na oko 150 metara od točke talijanskog KFOR-a, nalaze se i dva grafita na arapskom. Tijekom očevida uhićena su trojica iz skupine Albanaca koji su uzvikivali "UČK, UČK...".

>> Jimmy Carter kritizirao Obamu zbog ISIS-a: Čekali smo predugo

>> Nova šokantna snimka ISIL-a: 'Naići će na grozno iznenađenje kada krenu'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar MK
MK
17:47 13.10.2014.

U emisiji "Mord in Titos Namen" na ARD-u bivsi UDB-as (Bozidar Spasic) objasnjava kako su njemackoj policiji objasnili kada je pronasla dva samokresa nakon sto je pucano na Luku Kraljevica... Njemci su po serijskom broju pronasli Austrijskog dobavljaca koji je oruzje vlastima SFRJ prodao. ...Beograd je onda objasnio, da je oruzje ukradeno "u nemirima u provinciji Kosovo" - sto je visoki duznosnik UDB-e priznao za dokumentarac da je to bila cista laz... Zar ovo saranje po zidovima ne podsjeca jako na operaciju "Labrador"?! ...Zar je "Chaliphate is coming" nemjenjeno Srbima na Kosovu - ili je nmjenjeno Svijetskoj javnosti?

MA
macoje
19:59 13.10.2014.

na kosovu podrska isisu, a u egiptu,palestini,siri i iraku,u bih, pa u svim drzavama sa muslimanima (osim tu gdje ima crvrste ruke kraljeva i vojnih generala kao al sisi) nema podrske,turska naprimjer?

TA
takitako
20:24 13.10.2014.

zasto bas u crkvu i to tu gdje KFOR cuva i albanci nemaju ni mogucnost tu vidjeti parole....no ! bilo kako bilo,nemojmo se zavarivati muslimani sirom svijeta ne vide isis onako kako je zapad predstavlja, i svako tko poznaje stanje na bliskom istoku zna da ono sto se tamo namece kao demokratija,za arape znaci kaos i krvoprolice, dosta toga su videli kako zapad ne reagira kada zrtve su muslimanska djeca,kada ih truju ili bombardiraju, zatim podrska nedemokratskim krvoprolicnim akcima koja imaju podrsku zapada a uperene samo prema sunitima naravno da je mnogo njih ili ogromna vecina shvatila da se cine selektivne promjene prema njima,gdje su zrtve upravo oni bez obzira dali su muslimani ili krscani...mislim da je zapad pojkazao pravo lice,i to ljudima je tesko tumaciti da se u siriji naprimjer bombardira za demokratiju, a u izraelu isto tako, ta demokratija je arape i muslimane mnogo razocarala kao i zapad sa (kako to oni kazu) sirenjem nepravde